Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην «Πρωινή Ζώνη»: Ο πόλεμος «ξεκίνησε» αλλά όχι στη Λωρίδα της Γάζας… Οι Αμερικανοί κτύπησαν ιρανικές θέσεις στη Συρία [video]

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 με τον Γιάννη Σαραντάκο και τους παρουσιαστές Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24




Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν χθες Πέμπτη πλήγματα εναντίον δυο εγκαταστάσεων στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, και «οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς».

Οι επιχειρήσεις έγιναν μετά από διαταγή του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο  υπουργός σημείωσε ότι τα «πλήγματα ακριβείας», σε «νόμιμη άμυνα», αποτελούν «απάντηση στη σειρά συνεχιζόμενων και στην πλειονότητά τους αποτυχημένων επιθέσεων εναντίον αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στο Ιράκ και στη Συρία από παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν» μετά τη 17η Οκτωβρίου.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις και οι συμμαχικές δυνάμεις έγιναν στόχος τουλάχιστον 16 επιθέσεων στη Συρία και στο Ιράκ από την αρχή του μήνα.

Το αμερικανικό υπουργείο κατηγόρησε «παραστρατιωτικές ομάδες συνδεόμενες με το Ιράν».

Η Αμερική εξέφρασε φόβους για τον κίνδυνο εξάπλωσης στην περιοχή του νέου πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή με περίπου 900 στρατιώτες, εν μέσω των κλιμακούμενων επιθέσεων που εξαπολύουν φιλοϊρανικές οργανώσεις στην περιοχή.

Οι ενισχύσεις πρόκειται να αφιχθούν σύντομα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη αναπτυχθεί στους προορισμούς τους, διευκρίνισε.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν απευθύνθηκε στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, και τον προειδοποίησε να μην μπουν στο στόχαστρο οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι «του μεταφέρθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα», αλλά δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση.

Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη, ο ίδιος ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι προειδοποίησε τον αγιατολάχ ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν εάν συνεχιστεί η στοχοποίηση των αμερικανικών δυνάμεων.

Ουδείς γνωρίζει πώς μεταφέρθηκε αυτό το μήνυμα στην Τεχεράνη.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το σηματοδοτεί το χτύπημα των ΗΠΑ στις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: