Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφανδόν υπέρ του Ισραήλ και εναντίον της Χαμάς… Πρόσφερε άνευ προηγουμένου (και) στρατιωτική υποστήριξη

Στιγμιότυπο από βίντεο του ACTION 24




Στην ισχυρή στήριξη που παρέσχε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ιγνατίου σε ανταπόκρισή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

O ιδρυτής και αρθογράφος της Hellas Journal  επεσήμανε όμως και τα αμερικανικά μαθήματα προς τον Νετανιάχου, τον οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε να μην επαναλάβει τα λάθη των ΗΠΑ μετά την 11 Σεπτεμβρίου, παρασυρόμενος από την οργή.

Αναλυτικά ο Μιχάλης Ιγνατίου μετέδωσε:

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντενπήρε θέση για τη δολοφονική επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας. Και για το θέμα ομιλεί ο ίδιος ο Αμερικανός πλανητάρχης.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του είναι από το αμερικανικό Πεντάγωνο, δεν είναι από το Ισραήλ. Η δήλωσ;lh  του έγινε στη αυτού που είδε. Εννοεί τις αποδείξεις.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε «από την αντίπαλη πλευρά», είπε. Η θέση του, όπως τόνισε βασίζεται σε στοιχεία που του έδειξε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος, πρόσθεσε, για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από την αντίπαλη πλευρά».

Είναι η δημόσια δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο -όπως γνωρίζουμε- δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις, έχουν πολλές διαφωνίες, αλλά διατηρούν μία φιλία εδώ και πολλά χρόνια.

Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών ενημέρωσαν «στεγνά» τους δημοσιογράφους ότι την ευθύνη έχει η πλευρά της Χαμάς.

Ανακοίνωσε ότι η Αμερική θα προσφέρει στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί απέναντι στην οργάνωση Χαμάς, και υπογράμμισε δημόσια αυτό που είπαν οι υφιστάμενοι του τις προηγούμενες ημέρες:

  • «Πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του παλαιστινιακού λαού και δεν του φέρνει παρά δεινά».

Έχει σημασία ότι τον Πρόεδρο Μπάιντεν υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Και έχει σημασία ότι επέλεξε να συναντήσει τις οικογένειες των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι Αμερικανοί κλαίνε μαζί σας», ήταν η συγκλονιστική κουβέντα του Αμερικανού προέδρου στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Το μεγάλο κέρδος είναι ότι ο κ. Μπάιντεν πέτυχε την έγκριση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας «το συντομότερο δυνατόν». Το Ισραήλ δέχθηκε το αίτημα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε και μαθήματα στον κ. Νετανιάχου: Του είπε να μην επαναλάβει τα «λάθη» που διέπραξαν οι ΗΠΑ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ακόμα: Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει εντός αυτής της εβδομάδας από το Κογκρέσο να εγκρίνει μια «άνευ προηγουμένου» δέσμη βοήθειας για το Ισραήλ. Και είπε στους Ισραηλινούς ότι η κυβέρνηση του θα κάνει ό,τι μπορεί για να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.

  • Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία:

Μια ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων από τις ΗΠΑ δείχνει ότι «το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τη χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας», δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Η αξιολόγηση βασίζεται σε αναλύσεις που έκαναν οι αμερικανικές αρχές από εναέριες εικόνες, υποκλοπές και πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας, Άντριεν Γουάτσον σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες.

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το χθεσινό πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας πραγματοποιήθηκε «από την αντίπαλη πλευρά». Αργότερα ο Μπάιντεν διευκρίνισε ότι το σχόλιό του βασίζεται σε στοιχεία που του παρουσίασε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε νέα του τοποθέτηση για την επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα, απέδωσε την ευθύνη για αυτό το χτύπημα σε «ρουκέτα που αστόχησε», την οποία εκτόξευσε «τρομοκρατική οργάνωση» σε παλαιστινιακό έδαφος.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι (το χτύπημα) ήταν αποτέλεσμα μιας ρουκέτας που ξέφυγε από τον έλεγχο και εκτοξεύτηκε από τρομοκρατική οργάνωση στη Γάζα», δήλωσε ο Μπάιντεν, στηρίζοντας την εκδοχή του Ισραήλ που κατηγορεί την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ για το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ και η Χαμάς έχουν διαψεύσει αυτή την εκδοχή κατηγορώντας το Ισραήλ για το πλήγμα.

Παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να «μυρίσει» τον Νετανιάχου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έσπευσε …τρέχοντας στο Ισραήλ: Πάντως, η ώρα ήρθε για να κλωτσήσουν τον “εξοργισμένο” Ερντογάν!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: