Express κατ’ οίκον παραδόσεις φαρμάκων με drones εγκαινίασε η Amazon: Πιλοτικό πρόγραμμα σε Καλιφόρνια και Τέξας [video]

FILE PHOTO: Παράδοση δέματος κατ’ οίκον με drone. Screenshot via YouTube@TechVision/




Η Amazon.com Inc. ξεκίνησε την παράδοση συνταγογραφούμενων φαρμάκων με drone σε μια πόλη του Τέξας, διευρύνοντας την ακόμα πειραματική προσπάθειά της να παραδίδει αγαθά από αέρος.

Ο διαδικτυακός λιανοπωλητής άρχισε πρόσφατα να προσφέρει την παράδοση με drone ως επιλογή για τους πελάτες του Amazon Pharmacy που συμμετέχουν σε πρόγραμμα δοκιμών στο College Station, μία από τις δύο πόλεις των ΗΠΑ όπου η Amazon παραδίδει προϊόντα χρησιμοποιώντας τα μη επανδρωμένα οχήματά της σε μέγεθος χλοοκοπτικού.

Η εταιρεία δημοσιοποίησε την έναρξη της προσπάθειας σήμερα ενόψει της συνέντευξης τύπου και παρουσίασης των σχετικών υποδομών, σε  μια αποθήκη κοντά στα κεντρικά γραφεία της Amazon στο Σιάτλ.

Η γρήγορη παράδοση ιατρικών προμηθειών έχει αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους υποψηφίους τομείς για μια βιώσιμη επιχείρηση παράδοσης με drone.

Ο Τζον Λαβ,  αντιπρόεδρος του Amazon Pharmacy, δήλωσε ότι η εταιρεία προσφέρει δωρεάν παράδοση περισσότερων από 500 φαρμάκων αεροπορικώς σε ασθενείς που έχουν εγγραφεί στο τεστ παράδοσης με drone στο Τέξας.

Όταν ο όμιλος Prime Air της Amazon εξέτασε πελάτες για να ρωτήσει ποια προϊόντα θα ήθελαν να λαμβάνουν με αυτόν τον τρόπο, τα φάρμακα «ήταν στην κορυφή της λίστας», είπε.

  • Το πρόγραμμα drone της Amazon, που ανακοινώθηκε στον κόσμο από τον Τζεφ Μπέζος το 2013,επλήγη από τεχνικά προβλήματα, υψηλό κύκλο εργασιών και ανησυχίες για την ασφάλεια μετά από συντριβές στον χώρο δοκιμών.

Έκπρόσωπος είπε ότι η Amazon έχει πραγματοποιήσει «χιλιάδες» παραδόσεις μέχρι στιγμής στο College Station και στο Lockeford της Καλιφόρνια, τον τόπο της άλλης δοκιμής drone στις ΗΠΑ, από τότε που ξεκίνησε τις πρώτες της παραδόσεις στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Νορβηγία: Οταν οι παγετώνες λιώνουν αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά των Βίκινγκς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: