Η περιέργεια, ευτυχώς, δεν την σκότωσε: Γάτα ταχυδρομήθηκε κατά λάθος όταν μπήκε σε κουτί της Amazon* Βρέθηκε έξι ημέρες αργότερα 1.300 χλμ. μακριά [video]

Η Γκαλένα ταξίδεψε περισσότερα από 1.300 χιλιόμετρα σε ένα κοντέινερ Πηγή photo: YouTube




Είναι γνωστό το διανοητικό πείραμα του φυσικού Ερβιν Σρέντινγκερ: μια γάτα είναι κλεισμένη για μία ώρα μέσα σε ένα κουτί μαζί με ποσότητα ραδιενεργού υλικού και μια κατασκευή που μόλις τεθεί σε λειτουργία από μια διάσπαση ατόμου, θα απελευθερώσει φονικούς ατμούς υδροκυανικού οξέος. Εάν μέσα σε αυτή την ώρα δεν διασπαστεί κανένα άτομο, η γάτα παραμένει ζωντανή. Αλλά η πρώτη διάσπαση ατόμου που θα συμβεί θα τη δηλητηριάσει.

Ουσιαστικά, η γάτα στο κουτί είναι ζωντανή και νεκρή μέχρι να κοιτάξει κάποιος μέσα το κουτί.

Στην περίπτωση μιας άτακτης γάτας από τη Γιούτα, το άνοιγμα του κουτιού αποκάλυψε ότι η γάτα ήταν… αρκετά ζωντανή, σύμφωνα με την Guardian.

Η Γκαλεάνα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το σπίτι της, πυροδοτώντας τις αγωνιώδεις, πολυήμερες έρευνες των κηδεμόνων της.

Μια εβδομάδα αργότερα, το ζευγάρι έλαβε μια εκπληκτική ειδοποίηση από το μικροτσίπ της Γκαλένα: Η γάτα είχε ανακαλυφθεί στο Λος Άντζελες. Στην αρχή θεώρησαν ότι η ειδοποίηση ήταν λάθος. Αλλά η Γκαλένα, η γάτα, είχε -τελικά- ταχυδρομηθεί εκεί κατά λάθος. Η Μπράντι Χάντερ, υπάλληλος της Amazon σε μια αποθήκη στην Καλιφόρνια, έγραψε στο facebook ότι βρήκε μια γάτα σε ένα δέμα επιστροφής. Η ίδια πήρε τη Γκαλένα στο σπίτι της και την πήγε στον κτηνίατρο.

Παρότι έμεινε σχεδόν μια εβδομάδα χωρίς νερό και φαγητό, η γάτα βρέθηκε σε καλή κατάσταση. Ευτυχώς για αυτήν, το μεγάλο κουτί είχε τρύπες και μπορούσε να αναπνέει χωρίς πρόβλημα.

«Η Γκαλεάνα λατρεύει τα κουτιά, είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς της» επιβεβαιώνει η Κάρι Κλαρκ, ιδιοκτήτρια της γάτας.

«Ήταν τα πιο απίθανα, εξωφρενικά νέα σε όλο τον κόσμο. Στην αρχή δεν πίστευα την κτηνίατρο, νόμιζα πως επρόκειτο για φάρσα» παραδέχεται η Κλαρκ, η οποία μαζί με τον σύζυγό της έκαναν ένα αεροπορικό ταξίδι άνω των 1.300 χιλιομέτρων για να πάρουν πίσω το κατοικίδιό τους.

«Ήταν απίστευτη η επανένωσή μας. Όταν την πήρα στην αγκαλιά μου, η Γκαλεάνα σταμάτησε αμέσως να τρέμει και χαλάρωσε στα χέρια μου» θυμάται η ίδια.

Το να εξαφανιστεί από τη μια στιγμή στην άλλη και να μη γνωρίζει πού βρισκόταν η γάτα τους, ήταν μια «περιπέτεια αβάσταχτη» περιέγραψε η Κλαρκ που συμβουλεύει τους κηδεμόνες να τσιπάρουν τα «παιδιά» τους και να «τριπλοτσεκάρουν τα κουτιά της Amazon».

Με πληροφορίες από Guardian

Ελεύθερος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ανακρίθηκε από την γαλλική αστυνομία για δυο καταγγελίες περί σεξουαλικής επίθεσης * Δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: