Επεισόδια στην κλειστή δομή στη Σάμο μεταξύ μεταναστών- αστυνομίας λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πέντε συλλήψεις

Από τα επεισόδια στην κλειστή δομή της Σάμου screen shot X (twitter)




Οριακά διαχειρίσιμη από ότι φαίνεται είναι η κατάσταση στην κλειστή ελεγχόμενη δομή στη Σάμο, αφού ανάλογα με την εξέλιξη του πολέμου στην Μέση Ανατολή υπάρχουν αντιδράσεις από παλαιστίνιους και αραβόφωνες πού διαμένουν σστο νησί

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αρχικά στην κλειστή ελεγχόμενη δομή και σε ένα μικρό τμήμα. Στην συνέχεια προσπάθησαν κάποιοι να ανοίξουν τις πόρτες και να ενωθούν με τους υπόλοιπους διαμένοντες στην ΚΕΔΝ. Στη θέα και μόνο των αστυνομικών αντέδρασαν πετώντας πέτρες και βιαιοπραγώντας κατά των υπαλλήλων και των αστυνομικών.

Τελικά αστυνομικοί και συνοριοφύλακες του τμήματος διαχείρισης μετανάστευσης συνέλαβαν 5 αλλοδαπούς, Παλαιστίνιους και Σύριους, που ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών περιστατικών στην κλειστή ελεγχόμενη δομή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων βιαιοπραγίες ή διχόνοια. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σάμου.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς το Ισραήλ αλλά και το λαό της Παλαιστίνης [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: