Εντυπωσιακό βίντεο της Naval Group από τις προετοιμασίες για την καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων» στη Γαλλία

Προετοιμασίες για την καθέλκυση της φρεγάτας “Κίμων” στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας. Screenshot via YouTube@NavalGroup/




Ο γαλλικός ναυπηγικός Όμιλος Naval Group έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την προετοιμασία καθέλκυσης της φρεγάτας FDI – γνωστής ως Belh@rra – κλάσης «Κίμων» που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της στο Λοριάν της Γαλλίας για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και καθελκύστηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023.

  • Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Η φρεγάτα «Κίμων» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Δοκιμαστικές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών και ελιγμοί της Ομάδας «ΖΕΥΣ» στον ουρανό της Θεσσαλονίκης: Στον αέρα και το θρυλικό Spitfire

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: