Eισβολή κοριών και στην Αττική: Εκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου, μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα – Γάλλοι τουρίστες έφεραν τα έντομα [videos]

Commuters ride a tube train in London, Britain, 12 October 2023. London’s concerns of a bedbugs outbreak are growing after bedbugs have been spotted on London Underground train network. EPA, ANDY RAIN




«Μετά την Γαλλία και την Αγγλία, δυστυχώς έχουμε εμφάνιση κοριών και στη χώρα μας», ανέφερε, το πρωί, ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού Γιώργος Χότζογλου.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε στην τηλεόραση του Open, «ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση».

Αναφερόμενος στην «επέλαση» των κοριών σε Γαλλία και Αγγλία, είπε: «Είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας, κυρίως από τη Γαλλία, μετέφεραν τα έντομα και δυστυχώς κολλήσανε και στο ξενοδοχείο».

«Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό αποτελεσματικό αλλά μεταξύ άλλων προβλημάτων έχει υπάρξει και αυτό», τόνισε ο κ. Χότζογλου.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στο στρατό τα καίγαμε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο πρόβλημα. Έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι κόστος να αλλάξεις στρώμα σε ένα δωμάτιο», πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει ο κ. Χότζογλου «τα μεγάλα ξενοδοχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικαθιστούν τα στρώματά τους. Μέχρι στιγμής είναι ένα ξενοδοχείο που έχει πρόβλημα».




 Πώς εντοπίζονται οι κοριοί

Οι κοριοί τείνουν να κρύβονται σε κουφώματα κρεβατιού, στρώματα, ρούχα και έπιπλα και κυρίως βγαίνουν τη νύχτα για να τραφούν με ανθρώπους που κοιμούνται.

Το πρώτο σας σημάδι κοριών μπορεί να είναι δαγκώματα σε μια σειρά που προκαλούν φαγούρα.

Οι κοριοί δεν είναι γνωστό ότι μεταφέρουν ασθένειες, αλλά τα τσιμπήματα μπορεί να είναι άβολα και το ψυχολογικό κόστος μιας προσβολής μπορεί να είναι οδυνηρό.

Δεν θα αντιδράσουν όλοι στα δαγκώματα, επομένως μπορεί να μοιράζεστε ένα κρεβάτι με τα ζωύφια χωρίς να το προσέξετε.

Άλλα ενδεικτικά σημάδια περιλαμβάνουν κηλίδες αίματος στα κλινοσκεπάσματα, είτε από τα δαγκώματα είτε από το τσάκισμα ενός κοριού που τράφηκε πρόσφατα, ή καφέ κηλίδες στα κλινοσκεπάσματα ή στα έπιπλα από τα κόπρανα κοριών.

Η επιβεβαίωση των κοριών περιλαμβάνει είτε την προβολή των πλασμάτων, το δέρμα τους που έχει φύγει, είτε τον έλεγχο των κηλίδων των κοπράνων.

Οι ενήλικοι κοριοί έχουν μήκος περίπου 5 χιλιοστά και μοιάζουν λίγο με κουκούτσι μήλου. Τα αυγά έχουν μήκος περίπου 1 mm και μαργαριταρένια λευκά – μπορούν να βρεθούν μόνα τους ή σε ομάδες.

 

Στην Γαλλία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να «αναλάβει περισσότερη δράση» για να καταπολεμήσει την εξάπλωση κοριών στο Παρίσι, ενώ έχουμε λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανώσει η γαλλική πρωτεύουσα, και θα συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τους φορείς μεταφορών για την καλύτερη «προστασία» των επιβατών.

Την ίδια ώρα που το Παρίσι παλεύει με τους… κοριούς – το πρόβλημα είναι πιθανότατα εξίσου σοβαρό στο Λονδίνο, λέει ένας ειδικός.

«Πιστεύω ότι υπάρχει πιθανώς ένα παρόμοιο επίπεδο ζητημάτων στο Λονδίνο με αυτό που υπάρχει στο Παρίσι αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο Sky News ο μικροβιολόγος και ιδρυτής της Bed Bugs Ltd Ντέιβιντ Κέιν.

«Βρίσκονται ήδη σε λεωφορεία, τρένα, μετρό, κινηματογράφους, ιατρεία, δημόσιους χώρους, νοσοκομεία. Η διαφορά είναι ότι οι Παριζιάνοι μιλούν για το πρόβλημα, ενώ οι Βρετανοί προσπαθούν να κρατήσουν το όλο θέμα χαμηλά», είπε ο κ. Κέιν.

Η αύξηση των κοριών τα τελευταία χρόνια είναι μέρος μιας τάσης δεκαετιών. Οι κοριοί ήταν συνηθισμένοι πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η ανακάλυψη του DDT ως φθηνού και αποτελεσματικού εντομοκτόνου βοήθησε στην καταπολέμησή τους.

Αλλά τα έντομα ανέπτυξαν αντοχή στο DDT και στη συνέχεια στο επόμενο κύμα εντομοκτόνων.

Πηγή: opentv

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: