Αλ Σίσι: Προτεραιότητα η εθνική ασφάλεια της χώρας, η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει την «εκκαθάριση» του παλαιστινιακού ζητήματος

FILE PHOTO: Egyptian President Abdel Fattah el-Sissi arrives for the closing session of the New Global Financial Pact Summit, Paris, France, 23 June 2023. EPA, Lewis Joly




Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (Abdel Fattah El-Sisi) δήλωσε ότι η χώρα του παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην παλαιστινιακή περιοχή, τονίζοντας ότι η τρέχουσα κλιμάκωση με το Ισραήλ  είναι πολύ επικίνδυνη και έχει επιπτώσεις που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

«Η Αίγυπτος εντείνει τις επαφές της σε όλα τα επίπεδα για να σταματήσει τον τρέχοντα γύρο στρατιωτικών αντιπαραθέσεων, να περισώσει το αίμα του παλαιστινιακού λαού και να προστατεύσει τους αμάχους τόσο από την Παλαιστινιακή όσο και από την Ισραηλινή πλευρά».

Σε δηλώσεις μετά την παρουσία του στην τελετή αποφοίτησης των αστυνομικών σχολών, επεσήμανε ότι η Αίγυπτος τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης και συνολικής ειρήνης, βασισμένη στη λύση των δύο κρατών, είναι ο τρόπος για την επίτευξη πραγματικής και βιώσιμης ασφάλειας για τον παλαιστινιακό λαό και τόνισε ότι η Αίγυπτος δεν εγκαταλείπει τις δεσμεύσεις της για αραβικά ζητήματα, κυρίως το Παλαιστινιακό.

Ο Αλ Σίσι εξέφρασε την ελπίδα της Αιγύπτου να καταλήξει σε λύση η διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος μέσω διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε μια δίκαιη ειρήνη και στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, τονίζοντας ότι η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει να διευθετηθεί το ζήτημα σε βάρος άλλων μερών.

Τόνισε ακόμη πως , «η Αίγυπτος επικοινωνεί με όλες τις διεθνείς δυνάμεις και όλα τα περιφερειακά μέρη με επιρροή προκειμένου να επιτευχθεί άμεσος τερματισμός της βίας και να επιτευχθεί μια εκεχειρία που γλιτώνει το αίμα των αμάχων και στις δύο πλευρές».

Ο Αλ Σίσι τόνισε ότι «η εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου είναι η πρώτη του ευθύνη, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ή αμέλεια σε καμία περίπτωση και ότι ο αιγυπτιακός λαός πρέπει να γνωρίζει την πολυπλοκότητα της κατάστασης και να γνωρίζει το μέγεθος της απειλής».

Πηγή: ertnews

Ισλαμικό πανεπιστήμιο που συνδέεται με τη Χαμάς βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί: Tουλάχιστον 30 νεκροί στη Γάζα από τα νυχτερινά πλήγματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: