Στην «εντατική» η μελισσοκομία: Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

Photo by Pixabay via Pexels




Μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού η μελισσοκομία στη χώρα μας βρίσκεται στην εντατική διαπιστώνουν οι μελισσοκόμοι.

45.000 μελίσσια στην Καρδίτσα υπολογίζεται ότι έχουν καταστραφεί λόγω των πλημμυρών και 25.000 μελίσσια από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Η μεγαλύτερη καταστροφή στα μελίσσια γίνεται από τις πυρκαγιές δήλωσε στην ΕΡΤ3 Χρύσα Τανανάκη αναπληρώτρια καθηγήτρια εργαστηρίου μελισσοκομίας ΑΠΘ καθώς για να αποδώσει ξανά μελισσοκομικά ένα καμμένο δάσος χρειάζεται τουλάχιστον μια δεκαετία.

Επομένως η τιμή του μελιού στη χώρα μας αναμένεται να αυξηθεί καθώς η συνήθης παραγωγή είναι 15.000 με 20.000 τόνους αλλά φέτος αναμένεται να κυμανθεί κάτω από 10.000 τόνους, πρόσθεσε.

Επίσης οι ξηρικές συνθήκες που παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι δεν επιτρέπουν στα φυτά να παράγουν νεκταρ και επομένως στις μέλισσες να παράγουν μέλι, επισήμανε η κυρία Τανανάκη λέγοντας ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα γνωρίζουμε το μέγεθος της επίπτωσης στη μελισσοκομία.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Εκεί που… ξεκινούν για τον στρατό τελειώνει η λογική: Πατέρας στο Ηράκλειο αποχαιρέτισε τον νεοσύλλεκτο γιο του με φωτοβολίδα αλεξίπτωτου που έπεσε σε πλοίο της γραμμής

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: