Στην 50η μαύρη “επέτειο” της τουρκικής εισβολής: Θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα, για πρώτη φορά, το συνέδριο της AHEPA στην Κύπρο, αναμένουν 3 χιλιάδες μέλη της οργάνωσης

Ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής δέχθηκε αντιπροσωπεία της AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association), αποτελούμενη από τον νέο Ύπατο Πρόεδρο κ. Σάββα Τσίβικο και τον Κυβερνήτη της AHEPA Κύπρου κ. Γιώργο Καλλένο. Φωτογραφία από την ΑΧΕΠΑ




Πραγματοποιήθηκε προχθες, 4 Σεπτεμβρίου 2023, στα γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή με αντιπροσωπεία της AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association), αποτελούμενη από τον νέο Ύπατο Πρόεδρο της AHEPA κ. Σάββα Τσίβικο και τον Κυβερνήτη της AHEPA Κύπρου κ. Γιώργο Καλλένο.

Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την οργάνωση του επικείμενου μεγάλου παγκόσμιου συνεδρίου «AHEPA Supreme Convention 2024», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο, στα 101 χρόνια δράσης της AHEPA.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που το Supreme Convention της AHEPA πραγματοποιείται εκτός Βορείου Αμερικής. Είχε πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο τη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα, ενώ πραγματοποιήθηκε και πάλι στην Ελλάδα το 2021 επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το συνέδριο του 2024 θα συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 ετών από τα τραγικά γεγονότα του 1974, κάτι που καταδεικνύει και τη φιλοπατρία της ηγεσίας της AHEPA.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Ιουλίου 2024, στη Λάρνακα, και αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στα 3000 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους θα επισκεφθούν την Κύπρο για πρώτη φορά, ερχόμενοι κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες που γίνονται για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αποδήμων της Προεδρίας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κώστας Κουμής, στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η κάθοδος του συνεδρίου της AHEPA στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2024 είναι τιμή, ευθύνη, και ευκαιρία μαζί.

Είναι τιμή, είπε, επειδή ένα τόσο σημαντικό συνέδριο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και μάλιστα από έναν οργανισμό που στηρίζει τις αρχές και αξίες του Ελληνισμού για 100 και πλέον χρόνια, ευθύνη επειδή θα επισκεφθούν τη χώρα μας εκατοντάδες συμπατριώτες μας και φίλοι της Κύπρου, κάποιοι μάλιστα για πρώτη φορά, και ευκαιρία καθώς πρόκειται για ένα συνέδριο που θα δώσει την ευκαιρία στη χώρα μας να προβληθεί ξανά και ξανά στις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι, όχι μόνο είναι σημαντικό να διοργανωθεί άρτια το συνέδριο, αλλά είναι και πολύ σημαντικό το πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη μέρα του συνεδρίου.

Ο νέος Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA κ. Σάββας Τσίβικος, από την πλευρά του, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Τουρισμού για την προθυμία του να στηρίξει το παγκόσμιο συνέδριο της AHEPA.

Τόνισε ότι μέσα από τη διοργάνωση του συνεδρίου στην Κύπρο, πέραν από την προβολή του εθνικού προβλήματος, θα υπάρξουν και σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό της χώρας.

Ο Πρόεδρος της AHEPA έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου και την κ. Αννίτα Δημητρίου: Συζήτησαν το Κυπριακό, ειδικά την επίθεση στην Πύλα, και θέματα της Ομογένειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: