Ο Πρόεδρος της AHEPA έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου και την κ. Αννίτα Δημητρίου: Συζήτησαν το Κυπριακό, ειδικά την επίθεση στην Πύλα, και θέματα της Ομογένειας

Ο πρόεδρος της AHEPA Σάββας Τσίβικος (Α) συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Φωτογραφία από την Κυπριακή Προεδρία




Ο νέος πρόεδρος της μεγάλης οργάνωσης της Ομογένειας της Αμερικής AHEPA, ο κυπριακής καταγωγής Σάββας Τσίβικος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο συζήτησε σημαντικά θέματα που αφορούν την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και την Κύπρο.

Ενημέρωσε τον Κύπριο Πρόεδρο για την απόφαση της AHEPA να διοργανώσει το επόμενο συνέδριο της στην Κύπρο, μία εξέλιξη που θεωρείται πολύ σημαντική, Εκατοντάδες μέλη της ελληνοαμερικανικής κυβέρνησης θα πάνε στο νησί, και αυτό αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις νέες και τις νέες της οργάνωσης να πληροφορηθούν για την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.

Ο κ. Τσίβικος ενημέρωσε τον κ. Χριστοδουλίδη για την απόφαση της AHEPA να προωθήσει το Κυπριακό σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου υπάρχουν τμήματα της οργάνωσης.

Συζήτησαν επίσης τις στρατηγικές σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους από ποτέ, και επικεντρώθηκαν στις προτεραιότητες της οργάνωσης και της Κύπρου στα εθνικά θέματα και στα προβλήματα των ομογενών μας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τη Δευτέρα τον νέο Ύπατο Πρόεδρο της Αμερικανοελληνικής Μορφωτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA) Σάββα Τσίβικο με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, τις εξελίξεις στην Πύλα, τις σχέσεις Βουλής-Κογκρέσου και θέματα διασποράς.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον κ. Τσίβικο για την πολύ τιμητική για τον ίδιο και την Κύπρο εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της AHEPA, ενδεικτική, όπως επισήμανε, του σημαίνοντα ρόλου και του έργου που επιτελούν οι Κύπριοι απόδημοι, ως οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό.

Η κ. Δημητρίου εξήρε το συνεχές ενδιαφέρον και την ουσιαστική δράση της AHEPA για ζητήματα που αφορούν και επηρεάζουν την Κύπρο, με πρώτιστο το κυπριακό πρόβλημα και επισήμανε τη σημασία της τακτικής αλληλοενημέρωσης και του συντονισμού για την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων αυτών.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό εκφράστηκε ανησυχία για τις τουρκικές μεθοδεύσεις και τις εντεινόμενες προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό το φως και των πρόσφατων επεισοδίων στην Πύλα.

Η Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε το νέο Ύπατο Πρόεδρο της Αμερικανοελληνικής Μορφωτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA) κ. Σάββα Τσίβικο. Φωτογραφία από την Κυπριακή Βουλή

Υπογραμμίστηκε η σημασία προβολής της ορθής βάσης του Κυπριακού, ως διεθνούς προβλήματος εισβολής και κατοχής και η ανάγκη άμεσης επανέναρξης των συνομιλιών προς επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Προς τούτο, όπως επισημάνθηκε, είναι αναγκαία η συνεχής ενημέρωση και η διεκδίκηση της έμπρακτης στήριξης του διεθνούς παράγοντα στη βάση αρχών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Η κ. Δημητρίου έκανε ειδική μνεία στην προστιθέμενη αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και στη σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Αμερικανικού Κογκρέσου, σημειώνοντας την πραγματοποίηση επίσκεψής της στις ΗΠΑ προσεχώς.

Ο κ. Τσίβικος ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για την απόφαση της AHEPA, όπως το διεθνές ετήσιο Συνέδριο της οργάνωσης το 2024 πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λάρνακα, τον προσεχή Ιούλιο, με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού συνέδρων και προσκεκλημένων.

Χαιρετίζοντας την απόφαση αυτή, η κ. Δημητρίου εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου.

Ο Νίκος Ανδριώτης δεν ζει πια ανάμεσά μας: Έφυγε ο “Πρωθυπουργός” της Αστόριας, ο μεγάλος ευεργέτης της Ομογένειας και του Αγίου Δημητρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: