Σωρεία συλλυπητηρίων μηνυμάτων από υπουργεία και οργανισμούς για το θάνατο του Ξενοφώντα Καλλή επικεφαλής στην Υπηρεσία Αγνοουμένων στην Κύπρο

Σωρεία συλλυπητηρίων για το θάνατο του Ξενοφώντα Καλλή photo pixabay




Συλλυπητήρια μηνύματα αποστέλλουν Υπουργεία, οργανισμοί για το θάνατο του Ξενοφώντα Καλλή του επικεφαλής στην Υπηρεσία Αγνοουμένων, με σημαντική συμβολή στις εκταφές,

Αναλυτικά 

-Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του στην πλατφόρμα «Χ», εκφράζει βαθιά θλίψη για το θάνατο του Ξενοφώντα Καλλή, «ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με την προσπάθεια διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων», όπως αναφέρει.

Σημειώνει ότι η προσφορά του ανεκτίμητη.

Εκφράζει, παράλληλα, ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του

-Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) εκφράζει, σε ανακοίνωση του,  βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του Ξενοφώντα Καλλή, ο οποίος μέσα από τις θέσεις του ως Σύμβουλος του Ελληνοκύπριου Εκπροσώπου στη Διερευνητική Επιτροπή των Αγνοουμένων καθώς και Σύμβουλος του Επιτρόπου Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα, υπήρξε στενός και σημαντικός συνεργάτης του ΙΝΓΚ για τα θέματα των αγνοουμένων.

Σημειώνει ότι ο Ξενοφών Καλλής εργαζόταν ακούραστα για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας και η συμβολή του υπήρξε καθοριστική.

«Το ήθος, η εργατικότητα, οι γνώσεις του, αλλά κυρίως η αφειδώλευτη βοήθεια και συμπαράσταση που προσέφερε στις οικογένειες των αγνοουμένων μας, υπήρξαν στοιχεία που τον διέκριναν», προσθέτει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου εκφράζουν, παράλληλα, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Θα τον θυμόμαστε με εκτίμηση και αγάπη», καταλήγει

-Το ΔΣ της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων εκφράζει, σε ανακοίνωση του, τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Οργάνωσης στην οικογένεια του Ξενοφώντα Καλλή, «ενός ακούραστου συνεργάτη για δεκαετίες στο θέμα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας», όπως αναφέρει.

Το ΔΣ της Οργάνωσης αποφάσισε όπως τριμελής αντιπροσωπεία της παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία και καταθέσει στεφάνι.

-Η Δικοινοτική Οργάνωση Συγγενών Αγνοουμένων, Δολοφονηθέντων και άλλων θυμάτων 1963-1974 «Μαζί Μπορούμε!» εκφράζει μέσω δελτίου Τύπου βαθιά θλίψη για την απώλεια του Ξενοφώντα Καλλή.

“Έχοντας αναλώσει ολόκληρη τη ζωή του στη διερεύνηση της τύχης και των χώρων ταφής των αγνοουμένων της Κύπρου, ο Ξενοφών έχει επιδείξει ανθρώπινη έγνοια για κάθε αγνοούμενο ανεξαρτήτως εθνικότητας. Έχει επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και έχει αναλώσει ίσες προσπάθειες διερευνώντας για χώρους ταφής τόσο για Ελληνοκυπρίους όσο και Τουρκοκυπρίους αγνοουμένους”, επισημαίνει η οργάνωση. Προσθέτει ότι ο εκλιπών “έχει καταδείξει επίμονη αποφασιστικότητα διερευνώντας κάθε πιθανό χώρο στη προσπάθεια για εξασφάλιση πληροφοριών αναζητώντας χώρους ταφής”.

“Ο Ξενοφών συνεργαζόταν με την οργάνωσή μας με ειλικρίνεια και διαφάνεια και αξιοποιούσε κάθε πληροφορία που εξασφαλίζαμε, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να την αξιοποιήσει αποτελεσματικά”, σημειώνει η οργάνωση. “Αποτελούσε πολύτιμο υποστηρικτή της δουλειάς μας και η οργάνωσή μας θα θυμάται πάντα την πολύτιμη συνεισφορά του στην υπόθεση των αγνοουμένων”, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΠΧ/ΗΦ
Κύπρος Λευκωσία 

Η Πρόεδρος της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα καταδικάζει τα επεισόδια στην Πύλα: Θετική απάντηση σε επιστολή Αμμοχωστιανών του Ην. Βασιλείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: