Σαφάρι για δραπέτες κροκόδειλους στην Κίνα: Διέφυγαν δεκάδες σε κατοικημένες περιοχές μετά από πλημμύρες [videos]

Το πτώμα του μικρού δεν εντοπίστηκε παρά τις ολονύκτιες έρευνες και εκτιμάται ότι το καταβρόχθισε ο κροκόδειλος. Photo via pixabay.com@miniformat65




Kινεζική πόλη ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού κροκοδείλων που διέφυγαν όταν οι πλημμύρες έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Τυφώνας προκάλεσε συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια Κίνα την περασμένη εβδομάδα , προκαλώντας πλημμύρες στο Χονγκ Κονγκ και σε άλλες περιοχές.

Οι πλημμύρες γύρω από την πόλη Μαομίνγκ στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ προκάλεσαν την υπερχείλιση μιας λίμνης σε μια εμπορική φάρμα κροκοδείλων με πάνω από 70 ζώα να δραπετεύουν, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν κάποια στιγμή τους χωρικούς στο Πενγκ Κουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, όταν εμφανίστηκαν κροκόδειλοι στην περιοχή.

Εκπρόσωπος του τοπικού γραφείου διαχείρισης έκτακτης ανάγκης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP χθες Τρίτη ότι οι αξιωματούχοι «εργάζονται για να αντιμετωπίσουν» τους δραπέτες κροκόδειλους.

Ο εκπρόσωπος  δεν είπε πόσα ζώα εξακολουθούσαν να είναι ελεύθερα ή αν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο δημοσιεύματα στα κινεζικά κρατικά μέσα ανέφεραν ότι οκτώ είχαν πιαστεί. Κάποιοι φέρονται να έχουν πυροβοληθεί ή να έχουν υποστεί ηλεκτροπληξία.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την υποστηριζόμενη από το κράτος Beijing News εικονίζει άνδρες με κόκκινες στολές να ψάχνουν σε πλημμυρισμένα χωράφια με σκάφη διάσωσης. Άλλες εικόνες δείχνουν αρκετούς κροκόδειλους μήκους δύο μέτρων, με τα σαγόνια τους δεμένα σφιχτά με σχοινιά.

 

«Οι κροκόδειλοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο νερό και αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες εργάζονται για να τους πιάσουν», ανέφερε το Εθνικό Ραδιόφωνο της Κίνας (CNR) που συνδέεται με την πολιτεία, επικαλούμενο το τοπικό γραφείο Γεωργίας.

«Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι ακόμα υπό διερεύνηση… [συμπεριλαμβανομένου] του συγκεκριμένου αριθμού κροκοδείλων», πρόσθεσε το CNR.

Οι κροκόδειλοι εκτρέφονται στην Κίνα για το δέρμα τους καθώς και για το κρέας τους, το οποίο μερικές φορές χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική. 

Η πληγείσα περιοχή φιλοξενεί επίσης ένα «θεματικό πάρκο κροκοδείλων» και «τη μεγαλύτερη βάση αναπαραγωγής κροκοδείλων της χώρας», σύμφωνα με το CNR.

 

 

Με πληροφορίες από The Guardian

Η Σακίρα έγραψε ιστορία στα MTV Video Music Awards: Τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο «Michael Jackson» [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: