Ο Ρούπερτ Μέρντοχ έχει γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός του Τραμπ: Εύχεται καθημερινά τον θάνατο του «γ@μημένου ηλίθιου», όπως τον αποκαλεί

FILE PHOTO: Rupert Murdoch in their US Open Tennis Championships men’s final round EPA/JUSTIN LANE




Ο Ρούπερτ Μέρντοχ απεχθάνεται τον Ντόναλντ Τραμπ τόσο πολύ που ο δισεκατομμυριούχος όχι απλώς τον αποδοκιμάζει ως προεδρικό υποψήφιο, αλλά συχνά εύχεται τον θάνατό του…

Γράφει ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ στο πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο του για τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, The Fall: Το τέλος του Fox News και της δυναστείας των Μέρντοκ.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Martin Pengelly στον Guardian 

Σύμφωνα με τον Wolff, ο Murdoch, 92 ετών, έχει γίνει «ορκισμένος» εχθρός του 77χρονου πρώην προέδρου των ΗΠΑ, εκφράζοντας συχνά σκέψεις όπως «Όλα αυτά θα λυνόταν αν…» και «Πώς θα μπορούσε είναι ακόμα ζωντανός, πώς θα μπορούσε;»

Ο Wolff έχει γράψει τρία βιβλία για τον Τραμπ -Fire and Fury, Siege and Landslide- και ένα για τον Murdoch, The Man Who Owns the News. Στο δεύτερο βιβλίο του για τον Μέρντοχ, λέει ότι μπορεί να είναι «ο δημοσιογράφος που δεν γνωρίζει καλύτερα τον Μέρντοχ».

Ο Wolff περιγράφει επίσης το πηγαίο υλικό του ως «συζητήσεις ειδικά για αυτό το βιβλίο και άλλες συνομιλίες που έχουν λάβει χώρα εδώ και πολλά χρόνια… σκηνές και γεγονότα που έχω δει προσωπικά ή που έχω ξαναδημιουργήσει με τη βοήθεια συμμετεχόντων σε αυτά».

Αφού ο Τραμπ εισήλθε στην πολιτική των ΗΠΑ το 2015, κερδίζοντας τον Λευκό Οίκο την επόμενη χρονιά, μαζί με ένα όλο και πιο ακραίο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, το Fox News και άλλα μέσα στη δεξιά αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Μέρντοκ δημιούργησαν μια σχέση συμβίωσης.

Αλλά ο Μέρντοχ έχει αναφερθεί εδώ και καιρό ότι έχει εγκαταλείψει τον Τραμπ. Σύμφωνα με τον Βολφ, είδε τον Μέρντοκ να υποστηρίζει προσωπικά την κλήση του Fox News της Αριζόνα προς τον Τζο Μπάιντεν το βράδυ των εκλογών του 2020, που τροφοδότησε την εκστρατεία του Τραμπ για ψέματα για νοθεία στους ψηφοφόρους, με αποκορύφωμα το τη φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Κογκρέσο.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, γράφει ο Wolff, αυτό που ο Murdoch δεν ήθελε κατηγορηματικά… ήταν ο Trump.

«Από όλους τους αδυσώπητους εχθρούς του Τραμπ, ο Μέρντοκ είχε γίνει ο μεγαλύτερος. Η σχετικά ήρεμη συμπεριφορά του κατά την προεδρία του Τραμπ, όπου, με έναν αναστεναγμό, μπορούσε να τον απορρίψει απλώς ως «γαμημένο ηλίθιο» είχε γίνει πλέον ένα ανατριχιαστικό «στιφάδο» οργής και αντεγκλήσεων.

«Ο θάνατος του Τραμπ έγινε θέμα του Μέρντοχ: «Θα ήμασταν όλοι καλύτερα…; «Όλα αυτά θα λυνόταν αν…» «Πώς θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανός, πώς θα μπορούσε;» “Τον έχεις δει; Έχετε δει πώς μοιάζει; Τι τρώει;»

Ο Τραμπ ισχυρίζεται τακτικά ότι είναι εξαιρετικά κατάλληλος για την ηλικία του, ισχυρισμοί που υποστηρίζονται από γιατρούς όταν ήταν στον Λευκό Οίκο. Ισχυρίζεται επίσης ότι είναι πιο ικανός διανοητικά για το αξίωμα από ό,τι ο Μπάιντεν, ο 80χρονος διάδοχός του.

Μετά την αποχώρηση του Τραμπ από την εξουσία, γράφει ο Γουλφ, ο Μέρντοκ «όπως και μεγάλο μέρος του ρεπουμπλικανικού κατεστημένου… είχε πείσει τον εαυτό του ότι ο Τραμπ ήταν τελικά ευάλωτος. Το ότι το… πέρασμά του του στη βάση και στους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς είχαν αποδυναμωθεί αρκετά, ώστε τώρα ήταν η ώρα να τον σκοτώσουν, επιτέλους».

Αλλά τώρα, καθώς πλησιάζει άλλη μια εκλογική χρονιά, ο Τραμπ είναι ακόμη εδώ.

Παρά τις 91 ποινικές κατηγορίες -για υπονόμευση πολιτειακών και ομοσπονδιακών εκλογών, διατήρηση απόρρητων πληροφοριών και πληρωμές σιωπής- και διάφορες αστικές υποθέσεις, ο Τραμπ προηγείται των προκριματικών των Ρεπουμπλικανών με τεράστια διαφορά στις εθνικές και βασικές δημοσκοπήσεις της πολιτείας, το συντριπτικό φαβορί για να κερδίσει την υποψηφιότητα αντιμετωπίσει τον Μπάιντεν σε άλλη μια μάχη στον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες απο TheGuardian

Μην ανησυχείτε για την ηλικία μου, λέει ο Μπάιντεν: Δηλώνει υποψήφιος για την επανεκλογή του προς υπεράσπιση της Αμερικανικής Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: