Παραιτήθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου: Λάμβανε υπερωρίες για κηδείες, παρελάσεις και δεξιώσεις

FILE PHOTO: H Δόξα Κωμοδρόμου. ΓΤΠ ΡΙΟ




Την παραίτηση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, υπέβαλε σήμερα η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Δόξα Κωμοδρόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας η παραίτηση της κ. Κωμοδρόμου έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η παραίτησή της έρχεται στον απόηχο αποκαλύψεων ότι η  κ. Κωμοδρόμου πιστωνόταν υπερωρίες για δοξολογίες σε εθνικές επετείους, για κηδείες, για διαλέξεις, για ετοιμασία ομιλιών, για συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου, για συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και για συναντήσεις με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που κατέθεσε η Ελεγκτική Υπηρεσία στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου από την Επιτροπή Οικονομικών.

  • Πρόκειται για περίπου 50 αιτήματα που υπέβαλε η Προεδρία για την πληρωμή των υπερωριών της κ. Κωμοδρόμου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνολικού ύψους €2.486, για την περίοδο Μαρτίου – Μαϊου 2023.

Η κ. Κωμοδρόμου θα κληθεί τώρα να επιστρέψει τα χρήματα.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Φιλελεύθερος, οι πληρωμές έγιναν με τις ευλογίες του Προεδρικού, το οποίο είχε προσκομίσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρο βεβαίωση, με την οποία καταγράφονταν οι υπερωρίες για τις οποίες εργάστηκε πέραν του κανονικού της ωραρίου.

«Η χρηματική αποζημίωση που λάμβανε η κ. Κωμοδρόμου ήταν €8 την ώρα για τις καθημερινές και €7 για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η κ. Κωμοδρόμου «έγραψε» υπερωρίες στις 2 Απριλίου γιατί είχε εργαστεί από τις 14.00 μέχρι τις 17.00 για την προετοιμασία ομιλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού για την πορεία Χριστοδούλας. Επιπρόσθετα, εργάστηκε τέσσερις ώρες την Κυριακή 19 Μαρτίου (από τις 10.00 μέχρι τις 14.00) για να ετοιμάσει την ομιλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο της 1η Απρίλιου, ενώ έλαβε υπερωρίες και για να κάνει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ: Σάλος για τις υπερωρίες της Δόξας Κωμοδρόμου

Επίσης, στις υπερωρίες περιλαμβάνονται συναντήσεις που είχαν ο Πρόεδρος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, για τη συμμετοχή σε εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας αλλά και για την πανηγυρική δοξολογία και την παρέλαση, για τη βράβευση αθλητών στην Αραδίππου, για επισκέψεις στον Φιλελεύθερο και τη Χαραυγή, για την παρακολούθηση εκδήλωσης του ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για την περιφορά του Αγίου Λαζάρου, για την πορεία Χριστοδούλας, για παρέλαση προσκόπων και για δεξίωση του Διπλωματικού Σώματος.

Όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, η κ. Κωμοδρόμου κατέγραψε επίσης υπερωρίες από τις 15:00 μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα για να παραστεί σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος, για να παραστεί σε κηδεία ή σε μνημόσυνο, αλλά και για να παραστεί σε εγκαίνια του αστεροσκοπείου»

 Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος

Η Πρόεδρος της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα καταδικάζει τα επεισόδια στην Πύλα: Θετική απάντηση σε επιστολή Αμμοχωστιανών του Ην. Βασιλείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: