Παγωμένη η Ελλάδα με την κτηνωδία στο λιμάνι του Πειραιά: To βίντεο αποκάλυψε τη δολοφονία, συνελήφθησαν ο καπετάνιος και τρία μέλη του πληρώματος του Blue Horizon [βίντεο]

Bίντεο πάνω από το καράβι δείχνει τον άτυχο 36χρονο μέσα στη θάλασσα την ώρα που αναχωρεί το καράβι. Photo via Twitter Michaela Stathatou @michaelstath




Στη σύλληψη τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προχώρησε χθες το λιμενικό σώμα, μετά τα βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, όπου ένας 36χρονος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο, κατα την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι αν και ο άνθρωπος βρέθηκε στη θάλασσα με τις προπέλες του πλοίου να δουλεύουν στο μέγιστο τα μέλη του πληρώματος που τον έσπρωξαν δεν κάνουν κα΄μία προσπάθεια να τον βοηθήσουν , ενώ το καράβι ξεκινά κανονικά το δρομολόγιό του.

Παράλληλα υπήρξε προσπάθεια να γίνει απόκρυψη του περιστατικού, αφού οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για άτομο που έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο. Η δημοσιοποίηση του βίντεο όμως αποκάλυψε τη φρικτή αλήθεια.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο.

Επίσης, έως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν σήμερα αναμένεται και οι τέσσερις να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα

Συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη

«Τον κοίταξαν να βυθίζεται στο νερό και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ περιγράφοντας τα όσα τραγικά έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά.

«O άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος περιέγραψε τις κινήσεις των δύο μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που έσπρωξαν πάνω από τον καταπέλτη τον άτυχο 36χρονο, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά.

«Όλοι φωνάζαμε τι κάνεις, τι κάνεις» αποκάλυψε λέγοντας ότι ακόμα και μετά που ξεκίνησε το πλοίο και η δίνη της προπέλας παρέσυρε τον άνδρα στο νερό ο αξιωματικός του καταστρώματος αφού έριξε μια ματιά έδωσε εντολή να ξεκινήσει το πλοίο.

«Πνίγεται ένας άνθρωπος και γυρνάς και λες φεύγουμε, χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις πνίγεται ένας άνθρωπος. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα ξεκίνησε το πλοίο» εξιστόρησε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε μετά από λίγα λεπτά το σώμα του άτυχου 36χρονου ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά ήταν πλέον αργά. Είχε πνιγεί ενώ ο καπετάνιος και το πλήρωμα αδιαφόρησαν γι’ αυτό το γεγονός.

Συγκλονισμένος ο επβάτης του πλοίου που διατάχθηκε να επιστρέψει πίσω στο λιμάνι όταν έγινε γνωστό το τραγικό περιστατικό δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες της επικοινώνησαν με το λιμενικό για να το καταγγείλουν.

«Μας σταματήσαν αρόδο και μετά μας γύρισαν πίσω» δήλωσε. Ο ίδιος καταγγέλει τους ψευδείς ισχυρισμούς μελών του πληρώματος που δήλωσαν ότι ο άνδρας που προσπάθησε να επιβιβαστεί την ώρα που αναχωρούσε το πλοίο έπεσε μόνος του.

«Αυτό δεν έγινε», τόνισε ο μάρτυρας επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες και άλλων επιβατών ότι τον πέταξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Η Διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

“Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών” τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.




Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Mέλη του πληρώματος του Blue Horizon φαίνεται να σπρώχνουν από τον καταπέλτη τον 36χρονο που πνίγηκε: Συλλήψεις από την αστυνομία [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: