Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν παίζει ένα άσχημο παιγνίδι εναντίον της Κύπρου: Υποδέχθηκε τον παράνομο ψευτο-“υπουργό Εσωτερικών” του κατοχικού καθεστώτος

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ στο πλαίσιο συνάντησης του με τους Υπουργούς για τη Διαχείριση Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης των κρατών μελών και παρατηρητών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και της διεθνούς άσκησης «Baku-2023».. Φωτογραφία Ilham Aliyev, Facebook




Προκαλεί ασύστολα, για ακόμη φορά, ο φιλότουρκος πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ο οποίος συναντήθηκε με τον λεγόμενο παράνομο ψευτο-“Υπουργό Εσωτερικών” των κατεχομένων, Ντουρσούν Ογκούζ.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο σύναξης με τους Υπουργούς για τη Διαχείριση Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης των κρατών μελών και παρατηρητών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και της διεθνούς άσκησης «Baku-2023».

Ο ίδιος ο Αλίεφ ανέφερε σε δήλωση του:

«Σήμερα για πρώτη φορά είναι εδώ μαζί μας και εκπρόσωπος της (κατεχόμενης) “Βόρειας Κύπρου”. Θα ήθελα να καλωσορίσω ιδιαίτερα τους “Βορειοκύπριους” Τούρκους αδελφούς μας.

Ο “υπουργός” είναι παρών εδώ ως παρατηρητής, αλλά ταυτόχρονα, με την “εθνική του σημαία”. Φυσικά, η “σημαία” της (κατεχόμενης “Βόρειας Κύπρου” πρέπει και θα κυματίζει στην εκδήλωσή μας.

Το Αζερμπαϊτζάν ήταν πάντα στο πλευρό των αδελφών μας, ενωμένοι σε ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο, και είναι πολύ ευχάριστο που η (κατεχόμενη” “Βόρεια Κύπρος” επιλέχθηκε ως παρατηρητής στην τελευταία σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

Με την ευκαιρία αυτή, συγχαίρω θερμά όλους τους Τούρκους αδελφούς μας. Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά την ενότητά μας και για άλλη μια φορά δείχνει την αποφασιστικότητά μας. Δείχνει ότι είμαστε και θα είμαστε πάντα ο ένας με τον άλλο στο δρόμο της αλήθειας».

Ο πρέσβης της Κύπρου στο Κουβέιτ ζήτησε συγγνώμη για την επίθεση σε πολίτες του Εμιράτου, κατά τα απαράδεκτα ρατσιστικά επεισόδια στη Λεμεσό: Δήλωση στην Al-Qabas

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: