Ο πρέσβης της Κύπρου στο Κουβέιτ ζήτησε συγγνώμη για την επίθεση σε πολίτες του Εμιράτου, κατά τα απαράδεκτα ρατσιστικά επεισόδια στη Λεμεσό: Δήλωση στην Al-Qabas

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κράτος του Κουβέιτ κ. Μιχάλης Μαύρος, όταν επέδωσε τα Διαπιστευτήριά του στην Α.Υ. τον Εμίρη της χώρας, Σεΐχη Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο Παλάτι Bayan στην Πόλη του Κουβέιτ. Φωτογραφία Cyprus MFA, @CyprusMFA




Ο Κύπριος Πρέσβης στο Κουβέιτ, Μιχαήλ Μαύρος εξέφρασε την ειλικρινή του συγγνώμη στους Κουβετιανούς τουρίστες και τις οικογένειές τους που επλήγησαν από τα βίαια γεγονότα στη Λεμεσό, σημειώνοντας ότι η χώρα του έχει λάβει αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων επιθέσεων.

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Κουβέϊτ στην Κύπρο αναφέρει ότι ο κ. Μαύρος προέβη σε δήλωση στην εφημερίδα Al-Qabas αναφέροντας ότι «καταδικάζουμε σθεναρά τις άνευ προηγουμένου και αξιοθρήνητες πράξεις βίας κατά μεταναστών και επισκεπτών, που ξέσπασαν στην Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες και συγκλόνισαν την κυπριακή κοινωνία».

Ο Κύπριος Πρέσβης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είπε πως η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλα τα πολιτικά κόμματα και η κοινωνία των πολιτών συνολικά καταδίκασαν αυτά τα απαράδεκτα και επαίσχυντα γεγονότα, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων πράξεων στο μέλλον, και πολλοί από τους υπεύθυνους για τη βία έχουν συλληφθεί.

«Δυστυχώς, τα προαναφερθέντα γεγονότα οδήγησαν, μεταξύ άλλων, σε επιθέσεις εναντίον ενός μικρού αριθμού Κουβετιανών τουριστών που έτυχε να βρεθούν κοντά στον τόπο των βίαιων διαδηλώσεων, αλλά τώρα είναι καλά στην υγεία τους και όλοι θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι και οι επιθυμίες τους πρέπει να γίνονται σεβαστές», ανέφερε ο Πρέσβης.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συγγνώμη και την ειλικρινή μας συμπαράσταση στους πολίτες του Κουβέιτ και τις οικογένειές τους που επλήγησαν από τα γεγονότα, και τους διαβεβαιώνουμε ότι η Κύπρος θα παραμείνει μια ανοιχτή και φιλόξενη χώρα και ότι θα συνεχίσουμε να καλωσορίζουμε Κουβετιανούς και Άραβες φίλους», καταλήγει ο Πρέσβης.

ΚΥΠΕ – Λευκωσια, Κύπρος

Φασίστες επιτέθηκαν σε τουρίστες από το Κουβέϊτ στα επεισόδια της Λεμεσού: Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρέσβη, καταδίκασε το απαράδεκτο συμβάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: