Ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ και τουρκοκυπριακά «πολιτικά κόμματα» αξιολόγησαν τις επαφές στη Νέα Υόρκη: Πάντα προκλητικοί

PHILE PHOTO: Secretary-General António Guterres (right) meets with Ersin Tatar, Occupied Leader of the Turkish Cypriots. Credit UN Photo, Eskinder Debebe




Στον απόηχο των πρόσφατων συναντήσεων στη Νέα Υόρκη, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε την Τετάρτη με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα στο «προεδρικό μέγαρο», όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μετά τη συνάντηση, ο ψευδοπρωθυπουργός πρωθυπουργός και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ουνάλ Ουστέλ, δήλωσε ότι «η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς παραμένει αμετάβλητη και απορριπτική απέναντι στους Τουρκοκύπριους» ενώ επαίνεσε την έκκληση του Ταγίπ Ερντογάν για αναγνώριση της τουρκοκυπριακής οντότητας.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Φικρί Ατάογλου, μίλησε για «θετικές συζητήσεις» στη Νέα Υόρκη και χαρακτήρισε την προσεχή επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν ως “σημαντικό βήμα” για τη διεύρυνση των διπλωματικών σχέσεων των Τουρκοκυπρίων.

Από την άλλη πλευρά, ο Τουφάν Ερχιουρμάν, ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, εξέφρασε ανησυχίες για την «αποχώρηση» της τουρκοκυπριακής πλευράς από το διεθνές σκηνικό, λέγοντας πως το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου απευθύνθηκε από το βήμα του ΟΗΕ στον Πρόεδρο της Τουρκίας είναι μια «βαρυσήμαντη εξέλιξη». Κάλεσε επίσης, για συνεχή δέσμευση στη διπλωματία και το διάλογο και αποκάλυψε ότι ζήτησε διευκρινίσεις από τον Τατάρ σχετικά με όσα λέγονται για μια απορριφθείσα πρόταση τριμερούς συνάντησης.

«Εάν ο (Πρόεδρος Νίκος) Χριστοδουλίδης λέει ψέματα, η απουσία αντίδρασης είναι τόσο διπλωματικό όσο και επικοινωνιακό λάθος. Δεν είναι αποδεκτό να παρουσιάζεται ο τουρκοκυπριακός λαός ως η πλευρά που αποφεύγει τη διπλωματία,» δήλωσε ο κ. Ερχιουρμάν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΝΣΤ/ΑΓΚ

Μόλις (νόμισε) ότι έφυγε από το “κάδρο” ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο Ερντογάν στήνει ανοιχτό… πλειοδοτικό εκβιασμό για τα F-16 και την αναγνώριση ψευδοκράτους: Δίνει Σουηδία στο ΝΑΤΟ;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: