Ο κατάσκοπος της ΕΥΠ ήταν… ψήστης στη Θεσσαλονίκη: Εταζε θέσεις στην «Υπηρεσία» και πολυτελή ΙΧ, εξαπάτησε δέκα ανθρώπους

File photo: Tα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXEL, STR




Ενας 55χρονος ψήστης από τη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε, επειδή έταζε θέσεις λόγω της… ιδιότητάς του καθώς ο ίδιος δήλωνε υπάλληλος της ΕΥΠ.

Ετσι ο 55χρονος εξαπάτησε δέκα ανθρώπους καθώς τους είχε τάξει πολυτελή αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ, γιατί, όπως έλεγε, είχε τα μέσα, εκμεταλλευόμενος αυτή του την ιδιότητα.

Η απάτη αποκαλύφθηκε και ο ψήστης που διέδιδε πως εργάζεται για την ΕΥΠ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε δύο χρόνια φυλάκιση, με αναστολή, για χρήση πλαστού εγγράφου, κατ’ εξακολούθηση.

Αναλυτικότερα, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο συγκεκριμένος άνδρας έταζε δουλειά στην «Υπηρεσία» του σε ανυποψίαστα θύματα προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα που δήθεν βεβαίωναν την πρόσληψή τους. Επικαλούμενος την ίδια ιδιότητα, ο ίδιος, σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, υποσχόταν να μεσολαβήσει έναντι χρηματικής αμοιβής για την απόκτηση αυτοκινήτων, σε ελκυστικές τιμές, μέσω των δημοπρασιών που διενεργεί ο ΟΔΔΥ.

Το σκέλος της φερόμενης απάτης με τα αυτοκίνητα, πάντως, δεν έφτασε στο ακροατήριο, επειδή οι σε βάρος του εγκλήσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα. Από την παράνομη δράση του, ο δήθεν ψήστης κατάφερε να αποσπάσει 300.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.

Πηγή: ertnews

Ταλαιπωρία για 689 επιβάτες: Στα Χανιά με πολύωρη καθυστέρηση το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω βλάβης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: