Ο Ερντογάν απειλεί και τα βάζει τώρα με την ΕΕ: «Η Τουρκία μπορεί να πάρει άλλον δρόμο απ’ αυτόν της Ευρώπης»

FILE PHOTO: Turkish President Recep Tayyip Erdogan addresses a press conference at the international media center during the G20 Summit in New Delhi, India, 10 September 2023. EPA, RAJAT GUPTA




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα θα μπορούσε, αν είναι απαραίτητο, να πάρει δρόμο άλλον απ’ αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ερωτήθηκε για την πρόσφατη υιοθέτηση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.

Στην έκθεση, η οποία υιοθετήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται πως η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στον 27μελή συνασπισμό δεν μπορεί να επαναληφθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και η ΕΕ καλείται να διερευνήσει «ένα παράλληλο και ρεαλιστικό πλαίσιο» για τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

«Η ΕΕ προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θα αξιολογήσουμε τις εξελίξεις αυτές και, αν είναι απαραίτητο, θα χωρίσουμε το δρόμο μας από την ΕΕ».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ διεξάγονται εδώ και 18 χρόνια, αλλά έχουν βαλτώσει τα τελευταία χρόνια λόγω της δημοκρατικής οπισθοδρόμησης της χώρας και της διάβρωσης του κράτους δικαίου.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ο καγκελάριος της Αυστρίας ζητεί να τερματιστούν επισήμως οι συνομιλίες με την Τουρκία: Αδιανόητη η ένταξή της στην ΕΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: