Νεκρός ο διοικητής του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, λένε οι Ουκρανοί: Ολέθρια η επίθεση στην κατεχόμενη Σεβαστούπολη – 62 νεκροί, 105 τραυματίες [videos]

Στιγμιότυπο από την ουκρανική επίθεση στη βάση του Ρωσικού στσόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη. Screenshot via YouTube@Kanal13/




Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως σκότωσαν τον διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με το πλήγμα που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή εναντίον του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη, στην προσαρτημένη Κριμαία.

  • «Τριάντα τέσσερις αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σκοτώθηκαν» από το πλήγμα, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις μέσω της πλατφόρμας Telegram.

 

Oι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις παρείχαν ενημέρωση για τις απώλειες των Ρώσων  μετά από ειδική επιχείρηση για την καταστροφή του μεγάλου αποβατικού πλοίου «Μινσκ» και του αρχηγείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
  • “Δεδομένου ότι το μεγάλο αποβατικό πλοίο «Μινσκ» επρόκειτο να τεθεί σε μάχιμη υπηρεσία την επόμενη μέρα, το προσωπικό ήταν παρόν στο πλοίο. Οι μη αναστρέψιμες απώλειες ανήλθαν σε 62 κατακτητές. Άλλοι 105 κατακτητές τραυματίστηκαν. Το κτίριο του αρχηγείου δεν μπορεί να αποκατασταθεί” , αναφέρεται στην ανάρτηση.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, γύρω στο μεσημέρι, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιτυχή επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην προσωρινά κατεχόμενη Σεβαστούπολη.

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο διορίστηκε ο Βίκτορ Σοκόλοφ ως διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ρωσία είχε περιοριστεί να αναφέρει την Παρασκευή πως ένας στρατιωτικός είναι αγνοούμενος μετά την επίθεση, η οποία προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

 

Mε πληροφορίες από AFP/ ukrinform

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Κόσοβο: «Δυνητικά επικίνδυνη» κατάσταση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: