Μεγάλο χτύπημα στην διοίκηση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία * Στις φλόγες στρατιωτικό αεροδρόμιο [video]

FILE PHOTO: Ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στην μεγάλη γέφυρα της υπό ρωσική κατοχή Κριμαίας στις 8 Οκτωβρίου 2022. EPA, STRINGER




Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν σήμερα το διοικητήριο του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κοντά στην Σεβαστούπολη στην Κριμαία, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, παρά μόνο ανέφερε ότι η επίθεση ήταν επιτυχής.

Η Ουκρανία έχει εξαπολύσει με επιτυχία πολλά πλήγματα κατά των ρωσικών δυνάμεων στην κατεχόμενη Κριμαία τις τελευταίες εβδομάδες, είτε με drones, είτε με ειδικές δυνάμεις με λέμβους, είτε με πυραύλους. 

Στις 13 Σεπτεμβρίου ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη της Σεβαστούπολης. Η Ρωσία επιβεβαίωσε τις πυραυλικές επιθέσεις και τη χρήση «μη επανδρωμένων σκαφών», αναγνωρίζοντας το χτύπημα σε εργοστάσιο επισκευής πλοίων και ζημιές  σε δύο πλοία που υποβάλλονται σε «επισκευές».Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι ένα μεγάλο πλοίο, το Μινσκ, και το υποβρύχιο Ροστόφ- Ον – Ντνον,  χτυπήθηκαν και δεν επισκευάζονται πλέον.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR), Αντρίι Γιούσοφ,  δήλωσε στον ουκρανικό ιστότοπο KyivPost: «Εκτελούνται βομβαρδισμοί στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των εισβολέων στην προσωρινά κατεχόμενη ουκρανική Κριμαία».

Η Κριμαία καταλήφθηκε το 2014 από τις δυνάμεις του Πούτιν και οι Ουκρανοί δηλώνουν, μετά την ρωσική εισβολή του 2022, πως ο πόλεμος με την Ρωσία θα λήξει όταν απελευθερωθεί η Κριμαία.

«Το προγραμματισμένο έργο των Δυνάμεων Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας συνεχίζεται».

Τοπικά κανάλια Telegram και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένα μεγάλο νέφος καπνού να υψώνεται από μια περιοχή που λέγεται  ότι είναι το στρατιωτική αεροπορική βάση του Μπέλμπεκ, κοντά στη Σεβαστούπολη. Αυτή η τοποθεσία χρησίμευε προηγουμένως ως εφεδρικό κέντρο διοίκησης για το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας και επί του παρόντος στεγάζει το εφεδρικό σημείο διοίκησης για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, σημείωσε το πρακτορείο KrymRealii της Κριμαίας.

Άλλα ουκρανικά μέσα μετέδιδαν ότι οι τοποθεσίες που επλήγησαν περιελάμβαναν τα στρατιωτικά αεροδρόμια Μπελμπέκ και Κάτσα, καθώς και μια στρατιωτική βάση που βρίσκεται κοντά στη Σεβαστούπολη.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για ορατό καπνό κοντά στο λιμάνι στο Ίνκερμάν, το οποίο φιλοξενεί την κύρια αποθήκη πετρελαίου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, όπου αποθηκεύονται εκατομμύρια τόνοι καυσίμων.

Ο Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, κυβερνήτης της Σεβαστούπολης που έχει εγκατασταθεί από τη Μόσχα, ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι η ρωσική αεράμυνα «απέκρουσε μια επίθεση με πυραύλους στη Σεβαστούπολη, προσθέτοντας: «Επαληθεύονται πληροφορίες για πιθανές ζημιές από πτώση τμημάτων πυραύλων και απώλειες».

Προηγουμένως είπε ότι τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν πολλά drones και ότι συντρίμμια έπεσαν στο Verkhnosadove και στο Kacha στα περίχωρα της Σεβαστούπολης χωρίς να προκληθούν θύματα.

Με πληροφορίες από

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: