Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ταξιδεύει για τη Βαρσοβία: Για επίσημη επίσκεψη και μνημόνιο συναντίληψης με την κυβέρνηση της Πολωνίας

File Photo Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ενημερώνει τους δημοσιογράφους. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει την Τετάρτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και υπογραφή μνημονίου συναντίληψης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βαρσοβία την Πέμπτη, και ακολούθως θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Andrzej Duda την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου – Πολωνίας  στον τομέα του Αθλητισμού και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Donald Tusk, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο τη Βουλής Szymon Hołownia.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η σύζυγος του και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Duda.

Στις 24 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στην Κρακοβία όπου θα επισκεφθούν το Jagiellonian University,.

  • Ο Πρόεδρος θα θα έχει συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και θα μιλήσει στους φοιτητές, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση του στο Μουσείου του Πανεπιστημίου.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούν το κάστρο Wawel, ενώ το μεσημέρι θα  παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τον Κυβερνήτη Ελάσσονος Πολωνίας.

Την κυπριακή αντιπροσωπεία θα απαρτίζουν η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Μαϊου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

«Κλειστά χαρτιά» από Χριστοδουλίδη για το υφυπουργείο Μετανάστευσης: Τα σενάρια για τον εκλεκτό, οι καθυστερήσεις και οι πολιτικές αντιδράσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: