Με τις «ευλογίες» του Προεδρικού Μεγάρου «ψήνεται» συνεργασία του ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ: Συνεργασία για την τοπική αυτοδιοίκηση σε παγκύπριο επίπεδο;

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος υποδέχθηκε την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου στα γραφεία του κόμματος του. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, Φιλελεύθερος




Φουντώνουν οι διεργασίες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα κόμματα να επιδίδονται σε ασκήσεις επί χάρτου, δημιουργώντας “συμμαχίες” αλλάζοντας με αυτό το τρόπο το σκηνικό.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Δημοκρατικό Κόμμα άρχισαν τις ζυμώσεις με απώτερο σκοπό την σύναψη συνεργασίας για ολική παγκύπρια συνεργασία και όχι μόνο τοπικά, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την ενδεχόμενη συνεργασία ΔΗΚΟ – ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA, η Αννίτα Δημητρίου και ο Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκονται σε επικοινωνία, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έχουν ήδη πραγματοποιήσει άτυπη συνάντηση αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές.

Πάντως ο ΔΗΣΥ προγραμματίζει συναντήσεις με όλα τα κόμματα εξαιρουμένου του ΑΚΕΛ και του ΕΛΑΜ. Ενώ το ΔΗΚΟ την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε την πρώτη του σύσκεψη για το οργανωτικό του γραφείο, με το ίδιο το κόμμα να είναι ανοιχτό για συζήτηση και με το ΑΚΕΛ.

Μάλιστα δεν αποκλείεται στην εξίσωση να μπει και η ΔΗΠΑ για πιθανή συνεργασία με ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, κάτι που ευνοεί και το Προεδρικό.

Τον εαυτό του ενώπιον της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου Λευκωσίας, έθεσε ο νυν δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου, με αναρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Η Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου χρειάζεται την καθαρή ματιά και τη δυναμική της νέας γενιάς. Στόχος μου, είναι να συνεχίσω την πορεία προσφοράς στην τοπική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι από τη θέση του πολιτικού, αλλά του ενεργού πολίτη στην υπηρεσία του δημότη», δήλωσε ο Δήμαρχος Αγλατζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Την ώρα που δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί οι προθέσεις του τέως Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή και της τέως Υπουργού Ενέργειας Νατάσσας Πηλείδου αν τελικά θα ριχθούν στην κούρσα των εκλογών για τον Δήμο Λευκωσίας, ενώ τις προθέσεις του δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Κάλεσμα του Νίκου Χριστοδουλίδη μέσω του “Φιλελεύθερου” στην ηγεσία του ΔΗΣΥ: Ελάτε να συνεργαστούμε… Πως βλέπει τον Αναστασιάδη; Αόρατο ελέφαντα; Ή ταύρο εν υαλοπωλείο;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: