Λίντα Εβαντζελίστα: Σκληρή μοίρα για τη «θεά» του modeling * Παλεύει 5 χρόνια με τον καρκίνο του μαστού * Υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή [videos]

International supermodel Linda Evangelista models a garment from designer Jayson Brunsdon at the David Jones Summer 2004 Collections launch in Melbourne, Australia, Thursday 19 August 2004. EPA/JOE CASTRO AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Η Λίντα Εβαντζελίστα, θρύλος και “θεά” στον χώρο του modeling, αποκάλυψε ότι to 2018 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού  και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.

Το θρυλικό σούπερ μόντελ από τον Καναδά, 58 ετών σήμερα,  δήλωσε επίσης σε συνέντευξή της στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ότι βρήκε ένα ακόμη εξόγκωμα στο στήθος της πέρυσι.

Η Ευαντζελίστα είπε ότι η πρόγνωσή της είναι «καλή αλλά όχι άριστη», προσθέτοντας μάλιστα ότι είναι με «το ένα πόδι στον τάφο».

Εξήγησε ότι έχει κάνει χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για τον πιο πρόσφατο όγκο της.

“Με το που επανέρχεται,  υπάρχει μια πιθανότητα. Ξέρω ότι είμαι με το ένα πόδι στον τάφο, αλλά είμαι σε πλήρως εορταστική διάθεση”, είπε.

Πέρυσι, η σταρ εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue για πρώτη φορά αφότου είχε αποκαλύψει είχε  «παραμορφωθεί» από μια αισθητική επέμβαση που πήγε τελείως στραβά.

Μιλώντας πριν από την κυκλοφορία του νέου ντοκιμαντέρ της Apple TV+ The Super Models, το οποίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με την Εβαντζελίδα και άλλες στα της πασαρέλας της δεκαετίας του 1990, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Σίντι Κρόφορντ και Κρίστι Τάρλινγκτον, είπε ότι ο καρκίνος της εντοπίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του ετήσιου ραντεβού της για μαστογραφία.

«Τα περιθώρια δεν ήταν καλά και λόγω άλλων παραγόντων υγείας, χωρίς δισταγμό, επειδή ήθελα να τα αφήσω όλα πίσω μου και να μην χρειαστεί να το αντιμετωπίσω, επέλεξα μια αμφοτερόπλευρη μαστεκτομή», εξήγησε.

“Σκεφτόμουν ότι ήμουν καλά και έτοιμη για τη ζωή. Ο καρκίνος του μαστού δεν θα με σκότωνε.”

Τον περασμένο Ιούλιο, συνέχισε η Εβαντζελίστα, βρήκε ένα εξόγκωμα στο στήθος της που αποδείχθηκε ότι ήταν καρκίνος του θωρακικού μυός.

Είπε στον γιατρό της να «σκάψει μια τρύπα στο στήθος» της αν χρειαστεί.

“Δεν θέλω να φαίνεται όμορφο. Θέλω να κάνεις ανασκαφές. Θέλω να δω μια τρύπα στο στήθος μου όταν τελειώσεις. Με καταλαβαίνεις; Δεν θα πεθάνω από αυτό”, θυμάται.

Η Εβαντζελίστα, η οποία με το διάσημο και ιστορικό πλέον εξώφυλλό της στην Vogue, ήταν εκείνη που προανήγγειλε την εποχή των σούπερ μόντελ, πρόσθεσε ότι «ησύχασε» όταν ξεκίνησε να υποβάλλεται σε  θεραπεία και ότι «μόνο λίγοι άνθρωποι γνώριζαν» για τη διάγνωσή της.

«Σκέφτηκα μέσα μου, θα το μοιραστώ μια μέρα, αλλά όσο το περνάω, σίγουρα όχι».

Νωρίτερα φέτος, η συνάδελφός της Τατιάνα Πάτιτζ  πέθανε σε ηλικία 56 ετών από μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

Η Εβαντζελίστα επανήλθε σταδιακά στο προσκήνιο πρόσφατα, αφού πέρασε έξι χρόνια «κρυμμένη» επειδή υπέστη μια σπάνια παρενέργεια σε αισθητική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί  για να μειώσει τα λιπώδη κύτταρα. Η επέμβαση εκείνη το μόνο που επέτυχε ήταν να τα μεγεθύνει.

To επίσημο τρέιλερ για την ταινία The SuperModels:

Με πληροφορίες από BBC

 

Ο Άντονι Χόπκινς βρήκε πιάνο στο λόμπι ξενοδοχείου κι έκατσε να παίξει: Και αποθεώθηκε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: