Ο φοβερός Έλον Μασκ «τραβούσε» τον αλαζόνα Ερντογάν, από το μανίκι: Το αφεντικό της Tesla και του πρώην Twitter έκανε πλάκα στον μικρό «Σουλτάνο»!

Έγιναν καραγκιόζηδες ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες-τσιράκια του Τούρκου προέδρου. Ο Έλον Μάσκ, έκανε την πλάκα του με τη φιλενάδα και τον μικρό γιο του και αφού πήρε και μία μπάλα αποχώρησε από το Τουρκικό Σπίτι. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Ποιος δεν ήθελε να συναντήσει τον Ελον Μασκ, ευελπιστώντας στις επενδύσεις του; Η εικόνα, όμως, να δείχνει τον Μασκ να… τραβάει τον Ταγίπ Ερντογάν από το μανίκι, είναι ό,τι καλύτερο, για όσους αναφέρονται συχνά- πυκνά στην αλαζονεία του  Τούρκου Προέδρου.

Συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη, την περασμένη Κυριακή και δεν ήταν η πρώτη τους φορά. Τα είπαν το Νοέμβριο του 2017 στην Άγκυρα και συζήτησαν σχεδόν τα ίδια θέματα ενώ διατήρησαν επικοινωνία. Η Άγκυρα προσβλέπει στις επενδύσεις του επιχειρηματία και μια συνεργασία στους τομείς, που δραστηριοποιείται ο Μασκ.

Στη συνάντηση της περασμένης Κυριακής, ο νεοσουλτάνος φάνηκε αμήχανος μπροστά στον Μασκ ενώ δέχθηκε τον πανίσχυρο επιχειρηματία με… τεμενάδες. Ο επιχειρηματίας πήγε στο «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, κρατώντας στα χέρια του το μικρό του παιδάκι, ως να μην είχε που να το αφήσει.

Έτσι ήθελε, έτσι έπραξε και στην τουρκική πλευρά το ανέμεναν καθώς προφανώς και ενημερώθηκαν σχετικά. Ο Ερντογάν προσπάθησε να καλοπιάσει τον μικρό Χ (έτσι τον λένε), προσφέροντας του μια μπάλα ποδοσφαίρου.

  • Προσπάθησε να δελεάσει τον μικρό κτυπώντας την μπάλα στο πάτωμα για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του. Τελικά την μπάλα πήρε ο πατέρας, στον οποίον ο Ταγίπ δώρισε και το βιβλίο του για την «παγκόσμια δικαιοσύνη».

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ο Ερντογάν με τη δικαιοσύνη; Και μάλιστα την παγκόσμια δικαιοσύνη; Ένας διώκτης και καταπιεστής, κατακτητής, επικαλείται τη δικαιοσύνη! Και γίνεται ανεκτό από πολλούς.

Σε ένα αμήχανο εν πολλοίς κλίμα, ο Ερντογάν, που ψέλλισε και λίγα αγγλικά και για να σπάσει ο πάγος, ρώτησε, άγαρμπα ομολογουμένως, τον Μάσκ «που είναι η μητέρα του» του μικρού. Ο επιχειρηματίας του απάντησε πως χώρισε, βρίσκεται στο Λος Άντζελες και πως ο μικρός είναι κυρίως μαζί του.

Όσοι είδαν το βίντεο της συνάντησης, που έγινε για να συζητήσουν μπίζνες, παρακολούθησαν έναν Ερντογάν γλοιώδη. Ζητούσε από τον Μασκ να επενδύσει, να φτιάξει το έβδομο εργοστάσιο της Tesla ενώ συζήτησαν και για το πρόγραμμα  SpaceX. Κι όλα αυτά δημόσια. Προφανώς τα συζήτησαν και σε βάθος και έκταση, πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Όπως έγραψε ο Γιώργος Σκαφίδας στην αθηναϊκή «Καθημερινή», «όταν η Τουρκία εκτόξευσε τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Turksat 5A τον Ιανουάριο του 2021, το έκανε με τη βοήθεια του Μασκ, χάρη σε έναν πύραυλο Falcon 9 της SpaceX.

Ενώ το ίδιο σκηνικό θα επαναλαμβανόταν και τον Δεκέμβριο του 2021, κατά την εκτόξευση του δεύτερου τουρκικού δορυφόρου Turksat 5B που επίσης έλαβε ώθηση από έναν Falcon 9. Για να ευχαριστήσει μάλιστα τον Μασκ, ο Ερντογάν του είχε «προσφέρει» τότε ένα NFT τηλεματικής/δορυφορικής τέχνης («satellite art») φιλοτεχνημένο από 5.000 Τούρκους μαθητές».

Και ποιος δεν θα ήθελε τις επενδύσεις του Μασκ; Όμως ο πανίσχυρος Ερντογάν, που επιτίθεται στους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους, κάνει εισβολές, καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, παρουσιάζεται ως να είναι ο πατερούλης των μουσουλμάνων, το μόνο που έμεινε να κάνει ήταν να προσκυνήσει  τον Έλον. Κι αυτός το αντελήφθη.

Προφανώς και η εικόνα αυτή δεν θα είναι η ίδια κατά τις πολιτικές επαφές του Τούρκου Προέδρου. Σε αυτές προσέρχεται με το δικό του, γνωστό, αέρα. Του αλαζονικού και του ισχυρού. Γιατί τον ανέχονται.

Σήμερα Τετάρτη, ο Τούρκος Πρόεδρος θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση θα γίνει στο «Σπίτι της Τουρκίας» κι όχι στο κτίρια του ΟΗΕ ή σε κάποιο ξενοδοχείο, σε «ουδέτερο έδαφος».

Σύμφωνα με τον Κρητικό δημοσιογράφο, Γιώργο Σιαχίνη, που αναφέρθηκε στη σημειολογία, «για έναν τρίτο παρατηρητή, φαίνεται ότι τις πρωτοβουλίες  διαλόγου και φιλοξενίας, τις έχει η Τουρκία».

Πέραν τούτου, που έχει προφανώς τη σημασία του, με ενδιαφέρον θα δούμε τις εικόνες  από τη συνάντηση Ερντογάν και Μητσοτάκη. Και να τις συγκρίνουμε με αυτές της συνάντησης του Προέδρου της κατοχικής δύναμης με τον Έλον Μάσκ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το ξέρατε; Η Ελλάδα δεν έχει πλέον ευθύνες έναντι της Κύπρου, επειδή το λέγει ο κ. Ροζάκης!!! Ζητά από τη Λευκωσία και άλλες υποχωρήσεις στην Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: