Έπαθαν παράκρουση οι Τούρκοι για την Κύπρο: Ο αντιπρόεδρος Γιλμάζ ονειρεύεται ότι το “νέος αιώνας” της Τουρκίας θα είναι και …αιώνας του κατοχικού ψευδοκράτους,

Ο αντιπρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας, με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία Cevdet Yılmaz, @_cevdetyilmaz




Ο νέος αιώνας της Τουρκίας θα είναι και αιώνας του ψευδοκράτους, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), η Κίπρις Ποστασί γράφει ότι ο κ. Γιλμάζ έφτασε χθες το πρωί στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου και σε δηλώσεις μετά την άφιξή του, είπε ότι μαζί με το ψευδοκράτος θα κάνουν μαζί βήματα για το μέλλον και για καλύτερες μέρες.

«Ο νέος αιώνας της Τουρκίας θα είναι και αιώνας της (παράνομης) “τδβκ”. Θα ψηλώσουμε μαζί σε όλους τους τομείς και θα κτίσουμε το μέλλον. Θα κάνουμε πράξεις, όχι λόγια», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Ευχαριστώντας τον παράνομο ψευτο-«πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ και την αντιπροσωπεία του που τον υποδέχτηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο, ο Γιλμάζ αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες στην Λιβύη αναφέροντας ότι η Τουρκία έδειξε αμέσως ότι βρίσκεται «στο πλευρό του αδελφού λαού της Λιβύης παίρνοντας κάθε είδους μέτρα και λήφθηκαν όλα τα μέτρα για να στείλουμε εκεί τα αεροπλάνα μας για βοήθεια».

Ο Γιλμάζ είπε ότι την ίδια στάση επέδειξαν και κατά τον καταστροφικό σεισμό στο Μαρόκο, παρέχοντας στήριξη στις χώρες που βίωσαν καταστροφές.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ο Γιλμάζ σημείωσε ότι θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, τον Ουστέλ και άλλους δήθεν «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους.

Ανέφερε ότι θα λάβει μέρος στη Σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και ότι θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να αυξηθεί η αλληλεπίδραση στις σχέσεις του ψευδοκράτους με τα κράτη μέλη.

  • Στρατηγικής σημασίας η γεωργία

Σημειώνοντας ότι θεωρούν πολύ σημαντική την αύξηση του κύρους, των σχέσεων και της αλληλεπίδρασης των Τούρκων της Κύπρου με τον τουρκικό κόσμο, ο Γιλμάζ αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της γεωργίας, επισημαίνοντας ότι ειδικά η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι και οι επιδημίες όπως ο Covid-19 έδειξαν πόσο στρατηγικής σημασίας θέμα είναι τα τρόφιμα και η γεωργία.

Επισημαίνοντας ότι κάποτε μπορεί να διαθέτετε χρήματα αλλά να μην μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας, ο Γιλμάζ υποστήριξε ότι επομένως είναι πολύ σημαντικό και έχει στρατηγική σημασία το να φτάσει κανείς σε ορισμένο επίπεδο στη γεωργία και για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό και από την άποψη της άρδευσης το νερό που μεταφέρεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Είπε ότι σήμερα Τετάρτη θα έχουν κρίσιμες συναντήσεις με τον Ουστέλ σε σχέση με τις εργασίες για το σχέδιο άρδευσης και πρόσθεσε ότι σε αυτές τις συναντήσεις θα παρίσταται και ο Τούρκος Υπουργός Γεωργίας, με σκοπό να αυξήσουν τη γεωργική αποδοτικότητα και παραγωγή.

Σημειώνοντας ότι η «οικονομική και δημοσιονομική συνεργασία» έχει διάφορα κεφάλαια και πολλά έργα, ο Γιλμάζ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται στο νέο τερματικό κτήριο του παράνομου αεροδρομίου, ευχαριστώντας όλους όσοι στην Τουρκία και στα κατεχόμενα συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου.

  • Κρίσιμο έργο η μεταφορά ηλεκτρισμού

Αναφέροντας ότι έβαλαν προτεραιότητες στα έργα τους και δίδουν μεγαλύτερη προτεραιότητα σε εκείνα που έφτασαν στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ο Γιλμάζ είπε ότι θα συνεχίσουν τον δρόμο τους για να αποδώσουν στον «λαό» αυτά τα έργα.

Και πρόσθεσε ότι υπέγραψαν με τον ψευτο-«πρωθυπουργό» μια συμφωνία σε σχέση με ένα πολύ σημαντικό, ένα πολύ κρίσιμο έργο, το καλώδιο που θα μπορεί να μεταφέρει ενέργεια τόσο από την Τουρκία στα κατεχόμενα όσο και από τα κατεχόμενα στην Τουρκία και θα συμβάλει πολύ στην ασφάλεια της προσφοράς.

«Έχουμε αρχίσει τις εργασίες πάλι για ένα πολύ τεράστιο έργο που θα παρέχει και για τις δύο χώρες κατάλληλη ενέργεια από άποψη ποιότητας και κόστους. Πρώτα θα γίνει η μελέτη βιωσιμότητας φυσικά. Θα γίνουν διάφορες τεχνικές εργασίες υποδομής», είπε.

Ύστερα, πρόσθεσε, «θα δούμε όλοι μαζί ότι περνάει στην φάση της ανέγερσης πρώτα ο Θεός», σημειώνοντας παράλληλα ότι όλα αυτά τα έργα είναι και από ένα σημάδι της αδελφοσύνης, της φιλίας και της εγγύτητας ψευδοκράτους – Τουρκίας.

Υποστηρίζοντας ότι η μοίρα και η ιστορία τους είναι κοινή, ο Γιλμάζ ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν έχει την δύναμη να σπάσει την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην Τουρκία και την παάνομη «τδβκ».

Μέσα από τις πιο μαύρες ώρες της Ιστορίας, η μόνη ελπίδα που ξεπροβάλλει ως ακτίδα φωτός είναι ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των ανθρώπων, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: