Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Εσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφοφόρων * Η Κουμουνδούρου εκτιμά ρεκόρ 160.000 ψήφων στο τέλος [videos]

O Στέφανος Κασσελάκης και η Εφη Αχτσιόγλου ψηφίζοντας. Φωτογραφίες απ΄΄ο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Mεγάλη ειναι και πάλι η προσέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα φτάσει αν δεν ξεπεράσει τις 160.000

Η Κουμουνδούρου ενημερώνει ότι πλέον έσπασε το φράγμα των 100.00 ψηφοφόρων

Οι κάλπες στα 538 εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 8 το βράδυ με ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση εάν υπάρχουν ακόμα ουρές από ψηφοφορους.

Τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να φέρουν μαζί τους έγγραφο ταυτοπροσωπίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα προκειμένου να γίνει η απαραίτητη διασταύρωση στις λίστες των ψηφισάντων και στο Μητρώο Μελών.

Κασσελάκης: Από αύριο όλοι μαζί

Ενωτικός εμφανίστηκε στην δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτελεί εγγύηση της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ανέφερε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής, έχουμε ακόμη χρόνο. Η κάλπη είναι άδεια σήμερα το πρωί και όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος σήμερα είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί».
α



Κλείνοντας ο κ. Κασσελάκηε είπε ότι θα πήγαινε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει την μητέρα του που ήλθε από την Αμερική.




Κατά την προσέλευσή του στο εκλογικό τμήμα, ο κ. Κασσελάκης έπεσε πάνω στη γνωστή Ελένη Λουκά που έλεγε τα δικά της, την οποία πάντως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε με ψυχραιμία.

Αχτσιόγλου: Επιστροφή σε κυβερνητική τροχιά

Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά», έστειλε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στην δήλωση που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση για την επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά, απέναντι σε πολιτικές που θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία.




Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν. Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι για όλους μας, για μένα σίγουρα είναι, ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μία άλλη πολιτική στον τόπο, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Είμαι απολύτως αισιόδοξη, πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.

Σε ερώτηση « θα είσαστε όλοι μαζί αυριο» η κ. Αχτσιόγλου απάντησε «είναι αυτονόητο».

  • Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινά από το 44,91% (66.156 ψήφοι) που πήρε την περασμένη Κυριακή, έναντι 36,18% (53.292 ψήφοι) που πήρε η κ. Αχτσιόγλου. Με τον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί μετά από συνάντηση και κοινή δήλωση ο τέταρτος της εκλογικής αναμέτρησης Νίκος Παππάς, ο οποίος απέσπασε το 8,68% (12.787 ψήφοι). Με την κ. Αχτσιόγλου και σαφώς απέναντι στον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί ο έτερος υποψήφιος της περασμένης Κυριακής Ευκλείδης Τσακαλώτος που βγήκε τρίτος με ποσοστό 8,93% (13.156 ψήφοι). Εναντίον του κ. Κασσελάκη είχε ταχθεί ήδη πριν τον πρώτο γύρο ο πέμπτος της αναμέτρησης Στέφανος Τζουμάκας που απέσπασε το 1,3% (1.917 ψήφοι).

Μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στην δήλωση που έκανε αφού ψήφισε στην εσωκομματική εκλογή.   Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σήμερα είναι μία μεγάλη και χαρούμενη ημέρα. Ήδη η συμμετοχή εξελίσσεται πολύ καλά, έχουμε περάσει την συμμετοχή της προηγούμενης Κυριακής. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, δείχνει την απαίτηση του κόσμου να έχουμε έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ». λίσσεται σωστά σε όλη την χώρα, δίνει τον λόγο στους πολίτες και στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική. Μετά την εκλογική ήττα και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά μία νέα ημέρα για εμάς από αύριο.    Σε ερώτηση για το πώς θα εξασφαλιστεί η ενότητα μετά τις εντάσεις της εβδομάδας που πέρασε, απάντησε: «Έχουμε την δέσμευση των υποψηφίων και έχουμε την δέσμευση της οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σημαντική η συνολική επανεκκίνηση. Περισσότερα από 150.000 μέλη θέλουν να είναι δυνατός ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε όλοι μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συλλογικό δημοκρατικό κόμμα, δρούμε συλλογικά, αποφασίζουμε δημοκρατικά, δρούμε ενιαία. Αυτό θα είναι το χαρακτηριστικό την επόμενη ημέρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κασσελάκης vs Αχτσιόγλου: Εκλογές σε κλίμα πόλωσης για τη μετά – Τσίπρα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: