“Έκλεισε” η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη: Δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την Πύλα, δήλωσε ο εκπρόσωπος

epa10841604 United Nations Secretary-General Antonio Guterres speaks during a press confrence after his speech at the Presidential Day of the ongoing Inaugural Africa Climate Summit (ACS23), at the Kenyatta International Convention Centre (KICC) in Nairobi, Kenya, 05 September 2023. EPA, DANIEL IRUNGU




Η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη έχει οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η συνάντηση θα δοθεί στη δημοσιότητα το επόμενο διάστημα, όπως και για τις υπόλοιπες επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τις επαφές του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Πύλα, ο Εκπρόσωπος είπε:

«Δεν έχουμε κάτι νεότερο, βρισκόμαστε σε επαφή. Οι θέσεις μας είναι γνωστές, σύμφωνα και με την ομόφωνη Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε οτιδήποτε θέτει σε αμφισβήτηση ή διαφοροποιεί το καθεστώς της νεκρής ζώνης».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με το θέμα διεξαγωγής κοινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο, προσθέτοντας:

«Eχει οριστεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Η ημερομηνία της συνάντησης θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Βρισκόμαστε σε επαφή.

Αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επανειλημμένως πει είναι ότι μια τέτοια κοινή συνάντηση θα είναι χρήσιμη ως προς την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων».

Σε άλλη ερώτηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών και μόλις οριστικοποιηθούν και οι συναντήσεις και οι ημερομηνίες θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Κληθείς να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας χθες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος ενημερώθηκε εκτενώς από τον Έλληνα ομόλογό του, και το Κυπριακό ήταν μέρος της συζήτησης.

Πρόσθεσε ότι «συζητήθηκαν οι προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και ως σημείο αναφοράς τίθεται η Νέα Υόρκη. Επίσης, συζητήθηκαν και τα τελευταία επεισόδια στην Πύλα».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λετυμπιώτης ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει την έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια στη Λεμεσό, είπε ότι ο Πρόεδρος την έχει ζητήσει και πως αναμένεται να του δοθεί εντός της ημέρας.

Στέλεχος του ακροδεξιού ΕΛΑΜ είχε εμπλοκή στα ρατσιστικά επεισόδια της Λεμεσού: «Καταδικαστέα η συμπεριφορά του» λέει το κόμμα, που τον διέγραψε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: