“Δεν πρέπει επαναληφθούν παρόμοια συμβάντα, όπως αυτά που συνέβησαν πρόσφατα”, δήλωσε ο κοινοτάρχης της Χλώρακας: Η βία είναι καταδικαστέα, τόνισε…

Ο κοινοτάρχης Χώρακας, Νικόλας Λιασίδης μπροστά στην εκκλησία του χωριού. Φωτογραφία Νικόλας Λιασίδης, Facebook




Τα επεισόδια και η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου και αν πηγάζουν, ανέφερε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου (Κ.Σ.) Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στη Χλώρακα ο κ. Λιασίδης ανέφερε δεν πρέπει επαναληφθούν παρόμοια συμβάντα, όπως αυτά που συνέβησαν πρόσφατα στο συγκεκριμένο χωριό.

Ακολούθως ο κ. Λιασίδης αναφέρθηκε στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών στην οποία παρέστη και στην οποία εξετάστηκαν, όπως είπε, τα αίτια των επεισοδίων, αλλά και θέματα πρόληψης και καταστολής.

Ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων θα πρέπει να είναι πιο ενεργητική η παρουσία της Αστυνομίας.

Δυστυχώς είπε «σήμερα σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει παθητική αστυνόμευση και η Αστυνομία έχει καταστεί το όργανο του κράτους το οποίο λειτουργεί με φόβο πλέον και δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη».

Επεσήμανε πως η κατάσταση στην Χλώρακα έχει πλέον αποκλιμακωθεί και υπάρχει αρκετή αστυνόμευση.

Χρειαζόμαστε, συνέχισε, για λίγο χρόνο ακόμη αυστηρή αστυνόμευση στην Χλώρακα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν παρόμοια επεισόδια.

Πρόσθεσε πως η εκκένωση του συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Χλώρακα λήγει την Παρασκευή, σύμφωνα με τη διορία που έχει θέσει ο ΠτΔ ενώ τα δημόσια έργα θα σφραγίσουν τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους Πάφος, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: