«Η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση, το αρσενικό είναι επιθετικό»: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου* Την απομάκρυνσή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ [video]

File Photo Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μιλά στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Την απομάκρυνση του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Livemedia και την Ειρήνη Συράκη, ο κ. Βαρτζόπουλος υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση», καθώς όπως εξήγησε, το αρσενικό από τη φύση του είναι επιθετικό, ενώ το θηλυκό είναι για… άλλες δουλειές. «Τίκτει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Σε όλη την πανίδα, το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει» ανέφερε ο ψυχίατρος στην ειδικότητα: «Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Σχετικά με τα περιστατικά επιθετικότητας από νέους, δήλωσε ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα».

Τόνισε δε: «Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια… Δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας. Αλλά όταν κάποιος εκδηλώνει πλέον μια οργανωμένη τέτοια αντικοινωνική, επιθετική, εγκληματική συμπεριφορά, ο σωστός τρόπος είναι η έγκαιρος ανίχνευση και η καταστολή, ο περιορισμός του».

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, σε ανακοίνωσή της, το βράδυ της η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας».

Τι απαντά ο ίδιος μετά τον σάλο

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο υφυπουργός υγείας, με ανάρτησή του στα social media, έκανε λόγο για δημιουργία εντυπώσεων και «άρνηση της απλής λογικής». Χαρακτήρισε δε αυθαίρετες και προβοκατόρικες ερμηνείες.

«Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής.
Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απόλυτα και αποτελεσματικά.

Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντιθέτο από τις αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες».

Η δίκη για το Μάτι έγινε με νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Φλωρίδης: Με ευμενέστερες διατάξεις για τους κατηγορουμένους

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: