«Δεν έχει υπάρξει πρόσκληση»: Διαψεύδει το υπουργείο Άμυνας τουρκικό δημοσίευμα περί επίσκεψης Γκιουλέρ στην Αθήνα

FILE PHOTO: Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στις 15 Ιουλίου 2023. Photo vi Twitter@NikosDendias




“Δεν έχει υπάρξει πρόσκληση”, επισήμαναν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, σχετικά με τα αναφερόμενα σε Mέσα Ενημέερωσης της Τουρκίας περί επίσκεψης του Τούρκου υπουργού ‘Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, «σχετικά με τα αναφερόμενα σε ΜΜΕ της Τουρκίας περί επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Άμυνας κ. Γιασάρ Γκιουλέρ στην Αθήνα, επισημαίνεται ότι δεν έχει υπάρξει πρόσκληση».

Τι είχε μεταδώσει το CNN Turk

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του CNN Turk, σύμφωνα με το οποίο ο Γιασάρ Γκιουλέρ θα επισκεπτόταν την Αθήνα και θα είχε συνάντηση με τον Νίκο Δένδια.

Η συνάντηση θα γινόταν – σύμφωνα με το δίκτυο – μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Άγκυρα, στις 5 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον ομόλογό του Χακάν Φιντάν και πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Με τίτλο «Φθινοπωρινή διπλωματία μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας» το CNN Turk μετέδωσε ότι μετά τα βήματα εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί αρχικά συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας και στη συνέχεια των ηγετών των δύο χωρών. Η εντατικοποίηση των διαδοχικών συναντήσεων και επαφών χαρακτηρίζεται «η αρχή μιας νέας εποχής» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Έξω φρενών η Αθήνα με το απαράδεκτο ΝΑΤΟ: Απαράδεκτη η σύνδεση της εθνικής εορτής των ενόπλων δυνάμεων της κατοχικής Τουρκίας με “ημέρα νίκης” κατά συμμαχικής χώρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: