«Απαντήσεις» από τον Στέφανο Κασσελάκη για το παραδικαστικό, τον πατέρα του, τις σπουδές του και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ [video]

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο Mega




Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στο Mega,

Ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στον Έβρο, τονίζοντας πως ο λόγος που βρισκεται εκεί είναι για να στρέψει την προσοχή διά του προσώπου του στον νομό αυτό όπου, όπως είπε, ο πρωθυπουργός δεν έχει εμφανιστεί.

«Το μέγεθος της καταστροφής είναι τερατώδες, έχουν καεί πάνω από 700.000 στρέμματα. Η πανίδα έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό και ειδικά στη Δαδιά που υπάρχει μεγάλος πλούτος στην πανίδα, έχουμε πλέον μεγάλο θέμα. Πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός ώστε να μπορεί το κράτος να κρατήσει τη βλάστηση».

Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια ριζική ανασυγκρότηση στην Πολιτική Προστασία αλλά πρέπει να συζητηθεί και το κομμάτι της πρόληψης.




 

Για την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα δείτε ΣΥΡΙΖΑ με ικανά στελέχη και ναι θα δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να αισθάνονται πως το προεδρείο τους ακούει και τους προωθεί. Πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να κάνουμε ένα συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος και να δώσουμε ξεκάθαρες αρμοδιότητες και ευκαιρίες».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και για την κριτική που έχει δεχτεί από μέλη του κόμματος και συγκεκριμένα για τον Νίκο Φίλη και τον Στέφανο Τζουμάκα.




«Όσον αφορά τον κ. Φίλη τον προσέγγισα στο συνέδριο και του είπα πως χαίρομαι για την πορεία του και θα ήθελα να μάθω από εκείνον. Πιστεύω πως όλος ο κόσμος έχει να προσφέρει κάτι σε εμένα ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας για εμένα. Αλλά όπως είπα, δεν θα δεχτώ καμία υπονόμευση.

Όσον αφορά τον κ. Τζουμάκα είχα πάει για ένα διάλλειμα στην τουαλέτα και έμεινα με τον κόσμο έξω . Δεν ήταν κάποιο προσωπικό θέμα με τον κ. Τζουμάκα. Όλο το σύστημα είναι εναντίον μου αλλά εγώ λογοδοτώ στον ελληνικό λαό. Υπάρχει η Λερναία Ύδρα που πρέπει να την κάψουμε και χρειάζεται επιτέλους η πλειοψηφία να είναι Δημοκρατία. Εγώ κατεβαίνω για να μπορέσει το ελληνικό κράτος να δουλεύει για τον Έλληνα πολίτη και να προστατεύει του αδύναμους», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται δομικές αλλαγές αλλά ο αξιακός κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ εμένα με εκφράζει. Είναι η στάση προς τον συνάνθρωπο, ο λόγος που μπαίνεις στη πολιτική. Το κόμμα δεν έχει λειτουργήσει καλά και εάν ηγηθώ να είστε σίγουροι πως θα αλλάξει».

Για τις εναντίον του επιθέσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως σε προσωπικό επίπεδο το περίμενε πως θα υπήρχαν ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον του.

«Θα έπρεπε να το αντιμετωπίσω γιατί αλλιώς πώς θα το αντιμετωπισθεί κάποιος που το βιώνει στην καθημερινότητά του. Έχουμε δεχτεί πολλές απειλές με τον σύντροφό μου αλλά δεν θέλω να παριστάνω το θύμα. Είχαμε πληρώσει συνοδεία 3 ατόμων και αυτοκίνητο με δικά μου έξοδα. Όταν κατάλαβα ότι εργαλειοποιείται αυτό τότε το σταμάτησα. Όταν δημοσιοποιήθηκε είχα μόνο ένα άτομο για προστασία».

Όπως είπε, ένας από του λόγους που είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως σε μία δύσκολη περίοδο παρείχε μέριμνα σε γονείς άνεργους ενώ τόνισε πως δεν αναφέρθηκε εκείνος πρώτα στα περί «αριστείας».

«Όσον αφορά για την αλαζονεία ο καθένας μπορεί να κρίνει. Δεν ξεκινήσαμε να λέμε εμείς για την αριστεία αλλά μάλλον έλεγαν πως είμαστε άχρηστοι. Η απάντηση είναι πως ήρθε ο καιρός να κάνουμε κάτι, αντί να μένουμε σε μία στασιμότητα και να λέμε πως έχουμε επιτελικό κράτος».

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε πως δεν είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Ξέρω πως θα με ειρωνευτούν επειδή εγώ ήμουν σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Έχουμε πολλά για να βελτιώσουμε στα πανεπιστήμια. Άμα η χώρα έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια αύριο, ξέρετε πολύ καλά τι θα γίνει, θα είναι μία χώρα δύο ταχυτήτων. Έχω μιλήσει με πολλούς καθηγητές για να φέρουμε νέες μεθόδους στα πανεπιστήμια και νομίζω πως μπορεί να γίνει».

Όσον αφορά τον στρατό ο κ.Κασσελάκης είπε πως ην κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας πρέπει να είναι ένας στόχος σε βάθος χρόνου για την πρώτη γραμμή.

«Συγχρόνως πρέπει αν γίνει εθνική κοινωνική θητεία για όλους και για όλες. Μια θητεία έξι μηνών που βοηθάει τον τόπο σου. Αυτό που λέω το λέω γιατί πολύς κόσμος μου λέει πως γνώρισα κόσμο αλλά δεν έμαθα δεξιότητες. Η άμυνα είναι πολύ σοβαρό θέμα. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο να έχουμε επαγγελματική φύλαξη».

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την αποχώρησή του από τις εταιρίες στις οποίες εργαζόταν, και πως είχε απολυθεί από αυτές.

«Ήμουν στη τράπεζα 5 χρόνια και έχω δουλέψει πολύ σκληρά με ανταγωνισμό, πήρα συστατικές επιστολές από τους καθηγητές μου και πήγα στο MIT. Όσον αφορά το θέμα με την Tiptree, διεκδικώ τας δεδουλευμένα μου και πιστεύω πως όλοι πρέπει να το κάνουνε αυτό. Με ειδική μου πρωτοβουλία έφυγα. Όλοι θέλουν να δουν αποτελέσματα και μετά να δώσουν αμοιβή. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος με την πορεία μου και τα αποτελέσματα που έχω φέρει είναι πολύ καλά και είναι ανοιχτά στο κοινό να τα δει. Μακάρι και άλλα πολιτικά πρόσωπα να είναι τόσο διαφανή όσο εγώ».




Για το παραδικαστικό και τον πατέρα του

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο παραδικαστικό κύκλωμα, για το οποίο είχε πει πως ο πατέρας του είχε αναγκαστεί να χάσει τα πάντα από τα περιουσιακά του στοιχεία.

«Ο πατέρας ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια με αυτήν την υπόθεση πλέον έχει απαλλαγεί πλήρως από την υπόθεση. Ήμουν μικρός όταν έφυγα για αυτούς τους λόγους και δεν γνωρίσω πολύ καλά. Αλλά ξέρετε το παραδικαστικό κύκλωνα. Ξέρω πως υπήρχε εξωδικαστικός συμβιβασμός επειδή απέσυρε τις μηνύσεις ο αντίδικος. Ο πατέρας μου εμπλέκεται σε ένα σύστημα μεταξύ δικαστικών και δικηγόρων και εγώ παραμένω πολύ περήφανος γι’ αυτόν. Αντί να ασχολείστε με το τι γίνεται στην Ελλάδα, όπου ο πρωθυπουργός δεν έχει έρθει εδώ και ασχολείστε με κάτι αφορούσε τον πατέρα μου. Υπήρξε ένα παραδικαστικό κύκλωμα που κατέστρεψε ζωές. Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι στους 27 στην Ε.Ε. Δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να βρει το δίκιο του χωρίς κονέ στην Ελλάδα».

Για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησής του.

«Έγιναν λάθη το πρώτο χρόνο που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σε βάθος 4ετίας άφησε ένα στρωμένο κρεβάτι στον κ. Μητσοτάκη. Δεν θα έλεγα πως τα λάθη τα έκανε ο Τσίπρας αλλά το κόμμα συλλογικά. Υπήρχαν υπονομεύσεις προς τον πρόεδρο. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο αφήγημα για την Αριστερά που να λύνει τα προβλήματα της χώρας. Το κράτος πρέπει να δουλέψει για να έχουμε χρήματα στο μέλλον. Πρέπει να γίνει ανασυγκρότηση. Μία κυβέρνησή πρόπει να κοιτάει μακροπρόθεσμα. Η Ελλάδα δανείζεται σαν να είναι στην επενδυτική βαθμίδα και τα δημοσιονομικά της χώρας είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με 10 χρόνια πριν».

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης είπε πως πιστεύει πως οι φόροι στους μισθωτούς πρέπει να μειωθούν.

«Δεν έχω κυβερνητικό πρόγραμμα μέσα σε μία μέρα. Εγώ θέλω να έχω χαμηλούς φόρους. Η άποψή μου είναι πως όταν μειώνεις φόρους σε μία ομάδα με χαμηλές απολαβές τότε δημιουργείς μια υπεραξία. Νερό και ρεύμα πρέπει να είναι δημόσια»

Με πληροφορίες από Megatv

«Εξετάζουμε γρήγορα όλες μας τις επιλογές»: Λακωνικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για «Σπαρτιάτες»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: