«Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος» ο Γενικός Εισαγγελέας με το θέμα της επιστολής για το κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας, καταγγέλει η Ελεγκτική Υπηρεσία της Κύπρου

FILE PHOTO: Το προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Την έκπληξή της εκφράζει η Ελεγκτική Υπηρεσία (ΕΥ) σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, «για τη βεβαιότητα» του Γενικού Εισαγγελέα ότι είναι ο Γενικός Ελεγκτής, που έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή στην οποία εισηγείται την ακύρωση του διαγωνισμού για το νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας.

«Αυτό το γεγονός τον αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο», αναφέρει η ΕΥ.

Όπως αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία στην ανακοίνωσή της, στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, ασκώντας τις συνταγματικές της εξουσίες, διαβίβασε στο Τμήμα Δημοσίων Έργων επιστολή με παρατηρήσεις της ως προς το υπό προσφοροδότηση νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας.

«Για τους λόγους που εκτενώς εξηγούμε, εισηγούμαστε την ακύρωση του διαγωνισμού και αναμένουμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση», προστίθεται.

Χθες, αναφέρει «σε μία ακόμη απροκάλυπτη επίθεσή του, ο Γενικός Εισαγγελέας κατηγόρησε με βεβαιότητα τον Γενικό Ελεγκτή ότι αυτός έδωσε την επιστολή στη δημοσιότητα, και μάλιστα ότι το έκανε για να πλήξει τον Γενικό Εισαγγελέα, τον οποίο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωσή του, ο Γενικός Ελεγκτής έχει θέσει στο στόχαστρό του».

Σημειώνεται ότι η επιστολή δεν είναι καν διαβαθμισμένη και ότι θα μπορούσαν να τη δώσουν στη δημοσιότητα ωστόσο, δεν έκριναν ότι υπήρχε τέτοιος λόγος και συνεπώς η επιστολή εστάλη μόνο στους παραλήπτες που είναι σημειωμένοι σε αυτήν και σε κανένα άλλο.

«Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την έκπληξή μας για τη βεβαιότητα του Γενικού Εισαγγελέα ότι είναι ο Γενικός Ελεγκτής που έδωσε την επιστολή στη δημοσιότητα», αναφέρει, προσθέτοντας πως αυτό το γεγονός, «τον αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΕΑΝ/ΓΒΑ

Εντονα αναπτυξιακός ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη: Tα τρία χαρακτηριστικά στα οποία θα βασίζεται

ι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: