«Amber Alert» για άφαντο μαχητικό: Ο αμερικανικός στρατός ζητά τη βοήθεια κοινού για να εντοπίσει ένα εξαφανισμένο F-35

FILE PHOTO: An F-35 fighter jet arrives at Skrydstrup Air Force Base, in Skrydstrup, Denmark, 14 September 2023. The first four F-35 combat aircraft have arrived at the Royal Danish Air Force’s base in Skrydstrup as part of the NATO member’s plan to replace its current F-16 fleet with US-made planes. EPA/Bo Amstrup DENMARK OUT




Ο αμερικανός στρατός εξακολουθεί να ψάχνει ένα μαχητικό F-35 το οποίο «εξαφανίστηκε» την Κυριακή έπειτα από ένα ατύχημα κοντά σε μια αεροπορική βάση στη Νότια Καρολίνα και ζήτησε τη… βοήθεια του κοινού για να το εντοπίσει.

Ο κυβερνήτης του F-35B Lightning II χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης και σώθηκε, όπως ανέφερε η διοίκηση της Βάσης Τσάρλεστον.

«Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες μας να εντοπίσουν το F-35, σας παρακαλούμε καλέστε στο Κέντρο Αμυντικών Επιχειρήσεων της Βάσης», έγραψε στην πλατφόρμα X η διοίκηση, δίνοντας και ένα τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες.

Το κυριότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αεροσκάφους, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστεί από τα ραντάρ και διαθέτει προηγμένους αισθητήρες και άλλα όργανα.

Με βάση την τελευταία, γνωστή θέση του αεροπλάνου, οι έρευνες επικεντρώνονται στα βόρεια της Βάσης Τσάρλεστον, γύρω από τις λίμνες Μόλτρι και Μάριον. Αυτό όμως σημαίνει ότι το μαχητικό μπορεί να συνετρίβη στο νερό, κάτι που καθιστά ακόμη δυσκολότερο τον εντοπισμό του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Στο δρόμο προς τις ΗΠΑ πέντε Αμερικανοί που κρατούνταν στο Ιράν: Πανάκριβη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: