Τουρνουά Σινσινάτι: Αποκλείστηκαν Σάκκαρη – Τσιτσιπάς από Μούχοβα και Χουρκάτς

Στιγμιότυπο από βίντεο της COSMOTE TV




Μετά από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, εκτός συνέχειας στο τουρνουά του Σινσινάτι τέθηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε από τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 6-3, 6-4 σε μόλις 63 λεπτά. Με 11 άσους, ο Πολωνός τενίστας ήταν ανώτερος του Τσιτσιπά. Ο “Tsitsifast” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 winners και 14 αβίαστα λάθη, ενώ από την πλευρά του ο Χουρκάτς είχε 22 winners, αλλά και 20 λάθη.

O Πολωνός πήρε τα πρώτα 3 games της αναμέτρησης, ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να πάρει πίσω το break έχοντας στη διάθεσή του διπλό break-point (15/40), αλλά ο Χουρκάτς το έσβησε και με σερί πόντους έκανε το 5-2 για να κλείσει το set λίγο αργότερα με 6-3.

Στο δεύτερο σετ δεν άλλαξαν πολλά, ο Χουρκάτς έκανε το 2-0. Στη συνέχεια κανείς δεν κατάφερε να απειλήσει το service του άλλου με τον Χουρκάτς να φτάνει στη νίκη και στην πρόκριση στα προημιτελικά του Σινσινάτι εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Αλεξέι Πόπιριν, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα τον Φινλανδό Έμιλ Ρουσουβόρι με 6-2, 1-6, 6-3.

Αποκλεισμός και για την Σάκκαρη

Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Καρολίνα Μούχοβα η Μαρία Σάκκαρη. Γνώρισε μια τέταρτη διαδοχική ήττα από τη φιναλίστ του Roland Garros, με 6-3, 2-6, 6-3 μετά από περίπου 2 ώρες, στις «16» του τουρνουά Σινσινάτι. Η Μούχοβα προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα βρει αντίπαλο μία εκ των Τζέσικα Πούγκουλα / Μαρί Μπούζκοβα. Η Μούχοβα κράτησε στο 3ο set το καθοριστικό break «σφραγίζοντας» την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Η Μούχοβα πήερ τα 4 από τα 5 πρώτα games (4-1) έχοντας σπάσει δύο φορές το service της Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια μείωσε σε 4-2 και αμέσως μετά σε 4-3, όμως η Μούχοβα με ένα hold κι ένα νέο break στο τέλος του set έκανε το 6-3 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο set η Σάκκαρη βελτίωσε αισθητά το δεύτερο service της άρχισε να παίζει πιο επιθετικά και να πιέζει το service της Μούχοβα, φτάνοντας σε break στο ξεκίνημα και με δύο hold έκανε το 3-1. Η Μούχοβα, που δυσκολευόταν να κρατήσει το service της μείωσε σε 3-2, αλλά από εκεί και πέρα η Σάκκαρη κατέκτησε τα επόμενα 3 games φτάνοντας στην ισοφάριση και στο 1-1.

Στο decider set η Μούχοβα αρκέστηκε σε ένα break στην αρχή του set (3-1) το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος σφραγίζοντας τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στα προημιτελικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σινσινάτι, United States

Και δεύτερο (αγωνιστικό) μάθημα στους Κροάτες: Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 3 – 0 τη Χάϊντουκ στην Τούμπα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: