Το ΑΚΕΛ ζει στον κόσμο του, δεν καταλαβαίνει από στρατηγικά συμφέροντα: Εγκαλεί την υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου για τη συνάντηση της με τον Ισραηλινό ομόλογό της…

Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, με τον Ισραηλινό Υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Γκβιρ. Φωτογραφία, ΓΤΠ, PIO, ΚΥΠΕ




Το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου, ΑΚΕΛ με αφορμή τη συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου, με τον Ισραηλινό Υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Γκβιρ, «καλεί την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να απαντήσει αν αντιλαμβάνεται τα όρια που θέτουν οι δημοκρατικές αρχές απέναντι σε τέτοιους εκπροσώπους της ακροδεξιάς και της τοξικής μισαλλοδοξίας».

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση πρέπει επίσης να απαντήσει αν συναισθάνεται τις πολιτικές προεκτάσεις της επιλογής της να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που συναντήθηκε με τον Μπεν Γκβιρ».

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

Η επιλογή της Υπουργού Δικαιοσύνης να συναντηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ έχει σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.

Ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, είναι ένας σεσημασμένος και προκλητικός ακροδεξιός, καταδικασθείς στο παρελθόν για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και υποκίνηση ρατσισμού, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον δημοκρατικό κόσμο της ίδιας της χώρας του αλλά και διεθνώς.

Μάλιστα, εξαιτίας των απόψεων και ενεργειών του, δεν τον έχει συναντήσει κανένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και των κρατών-μελών της από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο, η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Ισραήλ ακύρωσε εκδήλωση στο Τελ Αβίβ εξαιτίας της παρουσίας και της συμμετοχής του Μπεν Γκβιρ.

Ωστόσο, η Υπουργός Δικαιοσύνης επέλεξε να συναντήσει την περασμένη Τρίτη τον Μπεν-Γκβιρ, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιωτική επίσκεψη στην Κύπρο, δίνοντας του τη πολιτική νομιμοποίηση που δεν βρίσκει διεθνώς.

Δεν περνά μάλιστα απαρατήρητο το γεγονός ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συνάντησή τους επέλεξε να επισημάνει ότι «δεν ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη και μόνο» και ότι «συζήτησαν διάφορα θέματα σε πολιτικό επίπεδο».

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να απαντήσει αν αντιλαμβάνεται τα όρια που θέτουν οι δημοκρατικές αρχές απέναντι σε τέτοιους εκπροσώπους της ακροδεξιάς και της τοξικής μισαλλοδοξίας. Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να απαντήσει αν συναισθάνεται τις πολιτικές προεκτάσεις της επιλογής της να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που συναντήθηκε με τον Μπεν Γκβιρ.

Προβοκάτσια ολκής του Αβέρωφ Νεοφύτου εναντίον του Προέδρου της Κύπρου: Υπονοεί ότι κάνει τα στραβά μάτια στα ρωσικά συμφέροντα, ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: