Προβοκάτσια ολκής του Αβέρωφ Νεοφύτου εναντίον του Προέδρου της Κύπρου: Υπονοεί ότι κάνει τα στραβά μάτια στα ρωσικά συμφέροντα, ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια…

FILE PHOTO: Ο τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τη σύζυγό του Μαρία. Φωτογραφία via Facebook, (Αβέρωφ Νεοφύτου – Averof Neofytou)




Ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, που ακόμα επιμένει ότι η Λευκωσία πρέπει να υποχωρήσει απέναντι στην κατοχική Τουρκία, με νέα ανακοίνωση του επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, χωρίς να τολμά να αναφέρει το όνομα του.

Αυτή τη φορά, …”ανακάλυψε” ότι  (σ.σ.: οι ξένοι προφανώς) “μας θεωρούν χώρα που κάνει τα στραβά μάτια στα ρωσικά συμφέροντα, όμως είμαστε το προπύργιο της Δύσης”. Δεν αναφέρει όμως ποιοί είναι αυτοί που θεωρούν “φιλορωσική” τη Λευκωσία

Ο κ. Νεοφύτου, όσο ήταν πρόεδρος του ΔΗΣΥ, διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τους Ρώσους, ενώ το κόμμα είχε λάβει χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες!!!

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που υπονομεύει σε κάθε ευκαιρία τη νέα πρόεδρο Αννίτα Δημητρίου, δήλωσε ότι:

«Ανήκουμε στην Ευρώπη, είμαστε το προπύργιο της Δύσης στην περιοχή μας, συντασσόμαστε με τις επιλογές του δυτικού κόσμου, στην πρώτη γραμμή, χωρίς αστερίσκους, χωρίς επαμφοτερίζουσες, κοντόφθαλμες θέσεις που μόνο σε περιπέτειες μπορούν να μας οδηγήσουν».

Στη συνέχεια αναφέρει τα εξής ακαταλαβίστικα:

To κύρος και ο σεβασμός στο διεθνές σκηνικό – άρα και η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων – κτίζονται με σοβαρές θέσεις, με μακροπρόθεσμη στρατηγική και ξεκάθαρη ρητορική.

Εμείς, «καταφέραμε» να μας θεωρούν στη Δύση ως χώρα που «κάνει τα στραβά μάτια» για να διευκολύνει τα ρωσικά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που η Ρωσία μάς κατατάσσει στις εχθρικές χώρες παίρνοντας μέτρα εναντίον μας, με αποκορύφωμα την φημολογούμενη διπλωματική της κίνηση-πρόκληση στα κατεχόμενα – μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας. Ανήκουμε στην Ευρώπη, είμαστε το προπύργιο της Δύσης στην περιοχή μας, συντασσόμαστε με τις επιλογές του δυτικού κόσμου, στην πρώτη γραμμή, χωρίς αστερίσκους, χωρίς επαμφοτερίζουσες, κοντόφθαλμες θέσεις που μόνο σε περιπέτειες μπορούν να μας οδηγήσουν.

Πως αντιμετωπίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου μία ενδεχόμενη προξενική παρουσία της Ρωσίας, στην κατεχόμενη Κύπρο; Εις γνώση μας, το παρακολουθούμε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: