Θρήνος και σπαραγμός στην κηδεία του Μιχάλη που δολοφονήθηκε από τους νεοναζί χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια [photos, videos]

τεφάνια από τις ομάδες της ΑΕΚ και του ΑΡΗ, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου για την κηδεία του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή, τον φίλαθλο της ΑΕΚ που βρήκε το θάνατο από τη δολοφονική επίθεση της περασμένης Δευτέρας, παραμονή του ευρωπαϊκού αγώνα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, Ελευσίνα, Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα και η οικογένεια του Μιχάλη ζήτησε –αντί στεφάνων- να κατατεθούν δωρεές για το ίδρυμα «Ελπίδα». Το μήνυμα της οικογένειας: «Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιες, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ” στη μνήμη του αδικοχαμένου μας». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Το τελευταίο «αντίο» στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, λένεαπό τις 5 σήμερα το απόγευμα στο νεκροτααφείο της Ελευσίνς, η οικογένεια, φίλοι, συγγενείς και  οικογένεια της ΑΕΚ.

Ο Μιχάλης δολοφονήθηκε μετά από επίθεση Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Με κίτρινα λουλούδια στα χέρια οι φίλοι της ΑΕΚ αποχαιρέτισαν τον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ  στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα. Το φέρετρο ήταν στολισμένο με κίτρινα τριαντάφυλλα και ένα κασκόλ της ΑΕΚ.

  • «Πού σε πηγαίνουν παιδάκι μου;» είπε υποβασταζόμενη η μητέρα του, ενώ, την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Παρόντες Αλμέιδα, Μάνταλος, Αραούχο

Στην κηδεία έδωσε το παρών ο προπονητής της ΑΕΚ,  Ματίας Αλμέιδα μαζί με συνεργάτες του, τον Σέρχιο Αραούχο, τον Πέτρο Μάνταλο, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι της διοίκησης με τον Βαγγέλης Ασλανίδη και την Ανθή Παπακώστα.

Την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, εκπροσώπησαν στην κηδεία, οι Μίμης Δεληγιάννης, Ανδρέας Παπασταμάτης και Βασιλική Πολίτη, ενώ τόσο η διοίκηση, όσο και η διεύθυνση επικοινωνίας και το γραφείο τύπου, κατέθεσαν στη μνήμη του, χρήματα στο σύλλογο «Ελπίδα», που ήταν και η επιθυμία της οικογένειάς του.

Στην κηδεία βρέθηκε και ο Δημήτρης Μαυροειδής, επί έτη αρχηγός της μπασκετικής ΑΕΚ.

Όλα τα καταστήματα στην Ελευσίνα ήταν κλειστά μέχρι την τέλεση της κηδείας, ενώ αναβλήθηκαν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις.

Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι αλλά και ο κόσμος της ΑΕΚ στο σύνολο του, είναι συντετριμμένοι μπροστά το μέγεθος της τραγωδίας.

Με μήνυμά της, η οικογένεια του δολοφονημένου Μιχάλη είχε όσους θέλουν να τιμήσουν την μνήμη του αντί στεφάνων να κάνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

«Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ» στη μνήμη του αδικοχαμένου μας».

Ωστόσο, υπήρξαν αρκετά στεφάνια αποχαιρετισμού με κιτρινόμαυρες κορδέλες, αλλά κι ένα με γαλανόλευκες από τους οπαδούς της γαλλικής Μαρσέιγ.

 

 

Με πληροφορίες από enwsi.gr/ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σφίγγει ο κλοιός: 5 οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια: Τρεις Έλληνες, ένας Αλβανός κι ένας Κροάτης * Εντοπίστηκε DNA του φονιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: