Στην Αθήνα ο Ινδός πρωθυπουργός, συναντήθηκε με την Σακελλαροπούλου [photos]: Κλειστοί προσωρινά οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Στην Αθήνα προσγειώθηκε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ο οποίος έγινε δεκτός από μέλη της ινδικής κοινότητας.

Τον Ινδό πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ ο ίδιος ο κ. Μόντι έγραψε στο Twitter:

«Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα».

 

O Ινδός πρωθυπουργός μέσω Twitter ευχαρίστησε την ινδική κοινότητα για το θερμό καλωσόρισμα, αναφέροντας:

«Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».

 

Την ίδια ώρα έκλεισαν προσωρινά, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό “Σύνταγμα” και “Πανεπιστήμιο”, λόγω της επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ οι συρμοί διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη

Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη πραγματοποίησε στις 10:15 ο Ινδός πρωθυπουργός, Narendra Modi, ο οποίος κάνει μια ιστορική επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο κ. Μόντι έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενω θα πραγματοποιηθεί και Τελετή Απονομής του Παρασήμου του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον Πρωθυπουργό της Ινδίας.

Στη συνέχεια ο κ. Μόντι θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η Ελλάδα πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ινδό πρωθυπουργό Μόντι – Αρθρο στην εφημερίδα «Times of India»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: