Συνάντηση Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Ελ Αλαμέιν: Να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο την στρατηγική αμυντική σχέση των χωρών μας

O υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι. photo via Twitter@NikosDendias




Με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιστορική πόλη Ελ Αλαμέιν.

«Εκφράσαμε την ισχυρή κοινή θέλησή μας να εμβαθύνουμε, ακόμη περισσότερο, την στρατηγική αμυντική σχέση των χωρών μας και να συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε σχετικά ο κ. Δένδιας στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ.

«Η διμερής αμυντική συνεργασία μας έχει αποκτήσει μία αυξανόμενη δυναμική τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω της συχνής διεξαγωγής διακλαδικών ασκήσεων και τη συμμετοχή στελεχών των δύο χωρών σε εξειδικευμένες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις και δράσεις που συνολικά προάγουν την διακλαδικότητα και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας», επισήμανε περαιτέρω.

Παράλληλα, ευχαρίστησε και από πλευράς του τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την αποστολή από την Αίγυπτο 3 ελικοπτέρων, για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, «γεγονός που συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας ο Μετίν Γκιουράκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: