Συναγερμός στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, έκλεισαν για λίγο τα γραφεία: Η εκκένωση του κτιρίου έγινε για «λόγους ασφάλειας»

FILE PHOTO: The big sculpture ‘Celestial Sphere’ by Paul Manship after its renovation has returned to its place in front of the Palais des Nations at the European headquarters of the United Nations in Geneva, Switzerland, 28 October 2022. EPA, MARTIAL TREZZINI




Τα Ηνωμένα Έθνη έκλεισαν τα γραφεία στην Ευρωπαϊκή έδρα στη Γενεύη της Ελβετίας με αιτιολογία «πρόβλημα ασφάλειας».

Αυτό δήλωσε αξιωματούχος και το μόνο που πρόσθεσε είναι ότι το θέμα «διερευνάται από την υπηρεσία ασφαλείας και αναμένεται να επιλυθεί σύντομα».

Τα γραφεία της ευρωπαϊκής έδρας του ΟΗΕ στη Γενεύη, έκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα και τώρα επαναλειτουργούν κανονικά, ανακοίνωσαν οι αρχές χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες για το θέμα ασφαλείας που επικαλέστηκαν νωρίτερα.

Το Παλάτι των Εθνών – Palais des Nations – στεγάζει τις υπηρεσίες Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και αποτελεί κόμβο για διπλωμάτες, εργαζόμενους στον ανθρωπιστικό τομέα και κρατικούς αξιωματούχους.

Η εκκένωση του κτιρίου ανακοινώθηκε με αιτιολογία «πρόβημα ασφάλειας», σύμφωνα με αξιωματούχο που τόνισε ότι το θέμα «διερευνάται και αναμένεται να επιλυθεί σύντομα».

Kοντά στο κτίριο διοργανώθηκε χθες συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Πηγή: ertnews

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: