Συγκλονιστική διάσωση βρέφους σε επιχείρηση του Λιμενικού ανοιχτά της Σάμου: Εντοπίστηκαν 37 μετανάστες σε φουσκωτό [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του Λιμενικού




Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Σάμου εντοπίστηκαν από το Λιμενικό στη διάρκεια περιπολίας, τριάντα επτά (37) άτομα.

Ακολούθησε διαδικασία έρευνας και διάσωσης. Δύο εξ’ αυτών, μια γυναίκα και ένα μωρό, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Έγινε και στους δύο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με αποτέλεσμα το μωρό να σωθεί, δυστυχώς όμως η άτυχη γυναίκα κατέληξε.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην εν λόγω περιοχή πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Στη θέα του περιπολικού σκάφους, οι ανωτέρω έπεσαν στη θάλασσα, ενώ η λέμβος άρχισε να βυθίζεται.

Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλεξε τριάντα επτά (37) άτομα, δύο (02) εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις τους (1 γυναίκα και 1 ανήλικο), ενώ διενεργήθηκαν προσπάθειες ανάνηψης, με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεων του ανήλικου.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Βαθέος ν. Σάμου. Στη συνέχεια δέκα (10) αλλοδαποί (3 γυναίκες, 3 άνδρες και 4 ανήλικα) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της γυναίκας που είχε απολέσει τις αισθήσεις της.

Οι υπόλοιποι είκοσι επτά (27) αλλοδαποί (5 γυναίκες, 8 άνδρες και 14 ανήλικα) παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε ΚΕΔ/Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: