Παράπονο – υπαινιγμός από Κλοπ: Τα ατέλειωτα λεφτά είναι πρόβλημα στη μεταγραφική αγορά

FILE PHOTO: Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ χειροκροτεί τους παίκτες του epa09811383 EPA/PETER POWELL




Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ ομολόγησε ότι ήταν δύσκολο για τον σύλλογό του να κινηθεί όπως ήθελε στη μεταγραφική αγορά, χάνοντας στόχους που είχε και βλέποντας παίκτες να φεύγουν για τη Σαουδική Αραβία.

Η Λίβερπουλ έχασε από την Τσέλσι, τον Μόισες Καϊσέδο και τον Ρομέο Λάβια, αμφότεροι στόχοι για την ομάδα του Κλοπ, ο οποίος είδε επίσης δύο από τους «στρατιώτες» του στη μεσαία γραμμή, τον Φαμπίνιο και τον αρχηγό Τζόρνταν Χέντερσον να πηγαίνουν σε συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας.

«Δεν είμαι σίγουρος αν έχει να κάνει με τη Λίβερπουλ που δυσκολεύεται να προσελκύσει παίκτες. Όλα είναι πιο δύσκολα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι διαφορετικά φέτος από πέρυσι», είπε σήμερα (18/8) ο Κλοπ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Μερικοί σύλλογοι έχουν διαφορετικό τρόπο να το κάνουν και κανείς δεν καταλαβαίνει 100% πώς λειτουργεί, αλλά με κάποιο τρόπο λειτουργεί μέχρι στιγμής. Ως κανονικός σύλλογος, είναι πραγματικά δύσκολο να τους προλάβεις. Δεν κατηγορώ κανέναν. Είναι ακριβώς όπως είναι. Η Σαουδική Αραβία, επιπλέον, έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα. Η προθεσμία μας στις μεταγραφές λήγει στις 31 Αυγούστου (1 Σεπτεμβρίου). Εκεί όλα θα είναι ανοιχτά ακόμα, οπότε αν υπάρχουν) παίκτες που δεν είναι ευχαριστημένοι, τότε θα έρθουν ξανά με ακόμη μεγαλύτερες προσφορές», πρόσθεσε.

Ο Κλοπ είπε ότι πριν από δύο εβδομάδες κανείς δεν θα μάντευε ότι ο Νεϊμάρ θα μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία όπου έχει ενταχθεί στην Αλ-Χιλάλ, τονίζοντας πώς το πρωτάθλημα προσπαθεί να αναπτυχθεί και να ανταγωνιστεί τη δημοτικότητα των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης:

«Δεν είναι γραμμένο στην πέτρα ότι όλοι πρέπει να παρακολουθούν την Premier League, τη LaLiga ή την Bundesliga. Είναι απολύτως εντάξει αν προσπαθήσουν να αναπτύξουν το πρωτάθλημα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να πούμε ότι αυτό δεν επιτρέπεται. Η Κίνα το δοκίμασε, οι ΗΠΑ προσπαθούν, οπότε είναι απολύτως εντάξει. Αλλά τα ατελείωτα χρήματα προκαλούν πρόβλημα. Θα ήταν ωραίο αν κάποιος μπορούσε να βρει μια λύση, να υπάρξει μία ρύθμιση. Λοιπόν, ναι, έγινε πιο δύσκολο. Αλλά όχι για να πείσω τους παίκτες να πάνε στη Λίβερπουλ, 100% αν καλούσα ένα εκατομμύριο παίκτες, θα είχαν έρθει όλοι αμέσως. Πρέπει να φροντίσεις να πας για τους σωστούς»

Η Λίβερπουλ παίζει αύριο (19/8) με τη Μπόρνμουθ, έναν σύλλογο που κέρδισε με 9-0 όταν επισκέφτηκε το Άνφιλντ πέρυσι, αλλά ο Κλοπ δεν περιμένει από την αντίαπλό του να έχει την ίδια εικόνα μετά την πρόσληψη του Αντόνι Ιραόλα ως νέου προπονητή:

«Αν κάνετε έρευνα για αυτόν, δεν είναι τυχαίο που τον έφερε η Μπόρνμουθ. Έχει έναν αντισυμβατικό τρόπο. Μου άρεσε η φράση “οργανωμένο χάος”, αλλά δεν ξέρω αν του αρέσει αυτό», είπε ο Κλοπ.

«Θα πιέσουν σωστά και θα έχουν επιθετική προσέγγιση. Αν τους αφήσουμε να παίξουν, θα παίξουν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, United Kingdom

Αλμέιδα ενόψει Ντιναμό: Τα πάντα για την πρόκριση* Λιβάι: Θα παίξουμε και για την οικογένεια του Μιχάλη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: