Πάλι τα Ηνωμένα Έθνη λένε τη μισή αλήθεια: Ικανοποίηση του απεσταλμένου του Γκουτέρες στη Λευκωσία, αν και ο Ερσίν Τατάρ απέρριψε την πρόταση για συνάντηση

O Βοηθός Γ.Γ. ΟΗΕ, Μίροσλαβ Γέτζια επισκέφθηκε το ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη. Φωτογραφία UN Cyprus, @UN_CYPRUS




Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μίροσλαβ Γέτζια επιβεβαίωσε, κατά τις επαφές του με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, την ακλόνητη προσήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη στην Κύπρο.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένος από τις λεπτομερείς συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ τη Δευτέρα, σχετικά με το Κυπριακό, στις οποίες, όπως αναφέρει, επιβεβαίωσε «την ακλόνητη προσήλωση των Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη στο νησί».

Ο Βοηθός Γ.Γ. ΟΗΕ, επισκέφθηκε τη φωτογραφική έκθεση “Συμπεριληπτική Διπλωματία: η συμμετοχή των γυναικών στις συζητήσεις για το Κυπριακό”, που βρίσκεται έξω από το Λήδρα Πάλας, σε υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών στην ειρηνευτική διαδικασία, όπως ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο X τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο.

O Μίροσλαβ Γέτζια ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, επισκέφθηκε σήμερα το ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη.

Ανάρτηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), αναφέρει ότι η ΔΕΑ επιτελεί πολύ σημαντικό, αμιγώς ανθρωπιστικό έργο. Ο κ. Γέτζια αναμένεται αργότερα σήμερα, να επισκεφθεί και την Πύλα.

Έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο: Εκ νέου αρνητική η απάντηση του κατοχικού φερέφωνου για κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον βοηθό Γ.Γ. του ΟΗΕ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: