Όταν ο Πριγκόζιν χαμογελούσε κι έβγαζε σέλφι: Οι τελευταίες φωτογραφίες πριν τον θάνατο του αρχηγού της Wagner [photos]

FILE PHOTO: Αυτοσχέδιο μνημείο για τον Πριγκόζιν στη Μόσχα. EPA/YURI KOCHETKOV




Οι τελευταίες φωτογραφίες του αρχηγού της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε στα περίχωρα της Μόσχας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 10 επιβαίνοντες, ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Μέρες πριν το θάνατό του την περασμένη Τετάρτη, ο Πριγκόζιν εθεάθη να βγάζει σέλφι με ντόπιους μάλλον  στο Μπανγκούι,  πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας –  ένα από τα πολλά αφρικανικά κράτη όπου έχει αναπτύξει τις δυνάμεις της προς επέκταση των ρωσικών συμφερόντων η μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Ο αρχηγός των μισθοφόρων, εμφανίζεται σ’ αυτές τις φωτογραφίες με πολιτικά ρούχα κι όχι με στρατιωτική εμφάνιση, φαίνεται περιστοιχισμένος από ένθερμους ντόπιους που εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους από την συνάντησή τους με τον Ρώσο ολιγάρχη. Φωτογραφίζονται να δίνουν τα χέρια και να τον αγκαλιάζουν.

Λίγο μετά την ενθουσιώδη συνάντηση  με τους κατοίκους του Μπανγκούι, ο Πριγκόζιν πήγε στο Μάλι, όπου φόρεσε για άλλη μια φορά την στρατιωτική του στολή, άδραξε ένα  τουφέκι και έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο κοινοποιεί την επιθυμία και τις προσπάθειες της  Wagner να «κάνει πιο ευτυχισμένη ολόκληρη την ήπειρο της Αφρικής».

«Δουλεύουμε… η θερμοκρασία είναι πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου, όπως ακριβώς μας αρέσει… Η Wagner  κάνει τη Ρωσία μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους και την Αφρική πιο ελεύθερη», δήλωνε σ’ εκείνο το βίντεο – το τελευταίο σ’ ένα πλήθος που είχε γράψει τους τελευταίους 18 μήνες, οπότε είχε γίνει «σταρ» των φιλοπόλεμων Ρώσων στη διάρκεια της εισβολής στην ΟΥκρανία.

Μέρες αργότερα απ’ αυτό το βίντεο, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα που θεωρείται ευρέως ότι δεν είναι τίποτα άλλο από αντίποινα του Πούτιν και του Κρεμλίνο, αφού ο Πριγκόζιν και ένα τμήμα των  μισθοφόρων του οργάνωσαν μια βραχύβια ανταρσία εναντίον του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τον Ιούνιο.

Η δημοσιοποίηση αυτών των τελευταίων φωτογραφιών του Πριγκόζιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έρχεται αφότου οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσημα το θάνατο του Πριγκόζιν το Σάββατο .

Η επιβεβαίωση αυτή διέγραψε κάθε αμφιβολία για το αν ο Πριγκόζιν  βρισκόταν πράγματι στο αεροπλάνο που συνετρίβη την Τετάρτη. Η επιβεβαίωση έγινε με γενετικό έλεγχο και στις 10 σορούς.

  • Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας είχε πει ότι ο Πριγκόζιν και ορισμένοι από τους κορυφαίους υπαρχηγούς του ήταν στη λίστα των επτά επιβατών και τριών μελών του πληρώματος.

Η ερευνητική επιτροπή δεν ανέφερε τι θα μπορούσε να προκάλεσε την πτώση του επιχειρηματικού τζετ στα μισά της διαδρομής από Μόσχα προς Αγία Πετρούπολη, την γενέτειρα του Πριγκόζιν.

Αλλά ο χρόνος της συντριβής δημιούργησε υποψίες για ένα πιθανό χτύπημα ενορχηστρωμένο από το Κρεμλίνο, ενώ η φήμη χαμαιλέοντα που είχε δημιουργήσει ο Πριγκόζιν, επέτρεψε την διάδοση της εικασίας ότι δεν βρισκόταν στο αεροπλάνο ή ότι είχε γλιτώσει με κάποιο τρόπο τον θάνατο.

Πριν από δύο μήνες, ο 62χρονος Πριγκόζιν, οργάνωσε μια ημερήσια ανταρσία εναντίον του ρωσικού στρατού, οδηγώντας τους μισθοφόρους του από την Ουκρανία προς τη Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την πράξη ως «προδοσία» και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους.

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Μετά την Wagner η Rusich: Τελεσίγραφο ανταρσίας στον Πούτιν από τους νεοναζί που πολεμούν στην Ουκρανία * Συνελήφθη ο αρχηγός τους στην Φινλανδία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: