Οταν οι δημόσιες σχέσεις παράγουν εκτρώματα: Ανιστόρητα «συγχαρητήρια» του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τη νίκη στη Μικρασία* Αντίδραση ΥΠΕΞ

FILE PHOTO: Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Ροτόντα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, STR




Συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων απέστειλε ελαφρά τη καρδία το Νατοϊκό Στρατηγείο της Συμμαχίας που εδρεύει στη Σμύρνη, προκαλώντας ήδη την αντίδραση του ΥΠΕΞ ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επίμαχη ανάρτηση αναφέρεται: Η LANDCOM (χερσαία διοίκηση) εύχεται ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης και Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία της»

Ποια είναι η «V Day» της Τουρκίας που εορτάζεται ως Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων; Η 30η Αυγούστου, εις ανάμνηση της τελευταίας και νικηφόρου μάχης έναντι του ελληνικού στρατεύματος στο Ντουμλού Μπουνάρ, η οποία και σήμανε την οριστική κατάρρευση του μετώπου.

 

Για αυτήν την ημέρα συνεχάρη λοιπόν το ΝΑΤΟ την γείτονα αγνοώντας προφανώς ότι η «νίκη» επετεύχθη εναντίον άλλου Συμμάχου και -ίσως το κυριότερο- τις σφαγές,τις διώξεις και τα όσα τραγικά ακολούθησαν στη Σμύρνη και σε ολόκληρη τη Μικρασία εις βάρος του ελληνικού και χριστιανικού στοιχείου.

Καλές οι δημόσιες σχέσεις, αλλά καμιά φορά σκοντάφτουν στην Ιστορία παράγοντας εκτρώματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Από το Μαϊάμι των ΗΠΑ στην Αθήνα για να “αρπάξει” την προεδρία και να γίνει ο διάδοχος του Αλέξη (video)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: