Ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Από το Μαϊάμι των ΗΠΑ στην Αθήνα για να “αρπάξει” την προεδρία και να γίνει ο διάδοχος του Αλέξη (video)

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Φωτογραφία via video, Facebook




Ένας 35χρονος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας έχει προκαλέσει αναταραχή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα καθώς την Τρίτη ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το Euractiv (κείμενο Sarantis Michalopoulos).

Σημειώνεται ειδικότερα ότι το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη, ενός Έλληνα πολίτη που κατοικεί στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, πλημμύρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο.

Έχοντας πλούσιο ακαδημαϊκό βιογραφικό και επιτυχημένη καριέρα στη ναυτιλία, ο Κασσελάκης θεωρείται ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας πρόθυμος να μπει στην κούρσα με άλλους τέσσερις υποψήφιους για να αντικαταστήσει τον Τσίπρα στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Ο Κασσελάκης εργάστηκε επίσης ως εθελοντής στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν (J. Biden) για τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Οι εσωτερικές εκλογές αναμένονται τον Σεπτέμβριο και η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Κασσελάκη έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στην ελληνική αριστερά καθώς δεν ήταν κάτι αναμενόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια συντριπτική εκλογική ήττα από το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (ΕΛΚ), που οδήγησε στην παραίτηση του Τσίπρα. Για να αντιμετωπίσει την ανάγκη για «νέα πρόσωπα», ο Τσίπρας συμπεριέλαβε τον Κασσελάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Πριν από τον Κασσελάκη, οι εκτιμήσεις συνέκλιναν στο ότι η πρώην υπουργός Έφη Αχτσιόγλου θα κέρδιζε πιθανότατα τις εσωτερικές εκλογές, αλλά τώρα οι αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι οι συσχετισμοί μπορεί να αλλάξουν δραματικά.

Από την πλευρά του ο Τσίπρας έχει πει ότι δεν θα στηρίξει κανέναν και θα κρατήσει αποστάσεις από τις εσωτερικές εκλογές. Ωστόσο, στην Αθήνα πληθαίνουν οι φήμες ότι βλέπει θετικά την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Το φιλελεύθερο προφίλ του Κασσελάκη δεν έχει περάσει απαρατήρητο από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα ήθελε να εκπροσωπήσει τον φιλελεύθερο χώρο στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας, καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Euractiv, Sarantis Michalopoulos – Last-minute young candidate shakes race of Greek leftist Syriza presidency

O εφοπλιστής που θέλει να γίνει καπετάνιος του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: