Ο “Βλαδίμηρος” είπε όχι στον Ερντογάν, δεν πάει στην Άγκυρα: Εαν θέλεις έλα εσύ στο Σότσι, είναι η απάντηση του αυταρχικού ηγέτη της Ρωσίας στον Τούρκο “Σουλτάνο”

FILE PHOTO Russian President Vladimir Putin EPA, MICHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Η Τουρκία δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan) θα επισκεφθεί «σύντομα» τη Ρωσία για συνομιλίες με τον Ρώσο αυταρχικό ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν (Vladimir Putin).

Ο λόγος της επίσκεψης θα είναι η αναβίωση μιας συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για ευρύτερες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, μεταδίδει το Euractiv (μέσω του γαλλικού πρακτορείου AFP).

Σημειώνεται συγκεκριμένα ότι ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του Erdoğan Omer Celik δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ρωσικό θέρετρο Sochi στη Μαύρη Θάλασσα.

Θα επικεντρωθεί στην αποτροπή μιας επικείμενης «επισιτιστικής κρίσης». «Όπως γνωρίζετε, (ο Erdoğan) θα επισκεφθεί σύντομα το Sochi», είπε ο Celik σε τηλεοπτικό του σχόλιο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ο Erdoğan θα μπορούσε να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο στις 8 Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είπε στους δημοσιογράφους ότι μια συνάντηση προετοιμαζόταν «εντατικά», αλλά δεν έδωσε τον χρόνο ή τον τόπο για τις συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι o Erdoğan έχει χρησιμοποιήσει τις καλές του σχέσεις με τη Μόσχα και το Κίεβο για να προσπαθήσει να φέρει τις δύο πλευρές σε επίσημες ειρηνευτικές συνομιλίες.

ΠΗΓΗ: Euractiv (μέσω AFP) – In Sochi, Erdoğan will push Putin on grain deal

Ενώ “κλείδωσε” η συνάντηση του Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας: Ο ισλαμιστής πρόεδρος θα προκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη για την Κύπρο στη Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: